Zdeněk Janda
8. listopadu 2017 • 18:30

Jardo, do toho! Jágrovu návratu fandili Plzeňáci i šéf Travelling Jagrs

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z CALGARY | Pocházejí z Plzně, v Kanadě jsou na pracovním pobytu, který jim teď končí. V úterý nechyběli u toho, když Jaromír Jágr naskočil zpátky do sestavy proti Vancouveru. „A podívej, jak hraje. To jsou akce, co?!“ tvrdí Jakub Harant, jenž se v domácím stánku Flames producíruje v Jágrově dresu i s typickou parukou. V hledišti nechyběl ani Trevor Freeman, neoficiální kapitán populární skupiny The Travelling Jagrs. Tentokrát ale sám…



Čeština nešla na chodbách arény Scotiabank Saddledome přeslechnout. „No jasně, jsme tady, abychom viděli Jardu!“ říká Jakub Harant. Vášnivý lyžař je z Plzně, poslední měsíce trávil v Kanadě. Než se vrátil do Česka, mrknul na hokej.

Na hlavě i černá paruka. Na sobě dres. „Když už jsem se na něj přišel podívat, nemohl jsem odolat a musel jsem si to háro koupit,“ usmívá se. Úbor s číslem 68 vyšel v přepočtu na pět tisíc korun. Vstupenka na zápas něco přes patnáct set. Za chvíli přiběhne jeho kamarád, Matěj Janda. Na hlavě taky legendární „mullet“, na sobě tričko v národních barvách.

„Je nás tady víc, pochopitelně fandíme. Je to super zážitek,“ vykládá.

U návratu Jaromíra Jágra po zranění do zápasu byli i dva fanoušci z Plzně
U návratu Jaromíra Jágra po zranění do zápasu byli i dva fanoušci z Plzně

Přijeli z Canmore, známého města v údolí skalistých hor, asi 81 kilometrů od Calgary. V místě sportu zaslíbeném. V této oblasti žije i početná česká komunita. „Slyšel jsem o tom, je vždycky příjemné, když vás přijdou podpořit nějací lidi od nás,“ tvrdí útočník Michael Frolík, který za Flames hraje třetí sezonu.

Mezi fanoušky nechyběl ani Trevor Freeman, neoficiální kapitán populární skupiny The Travelling Jagrs. Ten se tentokrát v hledišti musel obejít bez svých parťáků, pouze v tričku. „Každý druhý dres tady je 68. Kanadští fanoušci ho dokážou ocenit,“ tvrdí muž, jenž v rámci party, sídlící v Calgary, má na sobě Jágrův trikot z Dallasu.

Tentokrát nemohli dorazit všichni členové. „Není možné, abychom byli na každém zápasu, kluci jsou i odjinud, mají svoje pracovní povinnosti,“ vyprávěl Freeman, který měl na sobě alespoň tričko s nápisem skupiny, která v Kanadě vzbuzuje poprask.

„Když jsme všichni, máme na sobě dresy a jdeme na ochoz se podívat, daleko nedojdeme. Ujdeme pár kroků a je konec. Každý se s námi chce fotit,“ usmívá se. Speciálně pro iSport.cz potom zapózoval ve fanshopu u trikotu 68. I on byl nadšený, že se legenda vrátila zpátky na led. Po šestizápasové pauze.

Návrat po zranění! Jaromír Jágr nastupuje poprvé na rozbruslení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud