17. prosince 2017 • 09:05

Na mrazu vládla Ottawa. Karlsson překonal rekordy a bavil diváky

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL se pomalu chystá na hokejový svátek jménem Winter Classic, zápas pod širým nebem mezi Buffalo Sabres a New York Rangers. Jenže než se do sebe pustí dva týmy ze státu New York, nachystala si největší hokejová liga světa ještě jeden venkovní zápas na oslavu 100 let od založení. Souboj mezi dvěma kanadskými týmy, Ottawou a Montrealem, se v noci ze soboty na neděli odehrál v nejchladnějších podmínkách za posledních 14 let. Hvězdný kapitán domácích Erik Karlsson tak bavil nejenom tradičně kvalitním výkonem, ale i tanečky, kterými se zahříval na střídačce.



Cestu na ottawský Lansdowne Park si našlo 33 959 lidí, na zápas NHL 100 Classic tak bylo vyprodáno. Všichni diváci spoléhali, že je zahřeje kvalitní hokej, neodradil je tedy ani teploměr, který na historickém sportovišti ukazoval -10,8 stupňů Celsia. NHL pamatuje jeden jediný zápas, který se odehrál za chladnějších podmínek - Heritage Classic v roce 2003 v Edmontonu se odehrálo v téměř -18 stupních. 

"Pár kluků vyšlo před zápasem z kabiny a pak nám říkali: Nevěřím, že tam lidi budou tři a půl hodiny stát. Ale oni stáli, ukázali svou oddanost a užili si to. My hráči to velmi oceňujeme," poklonil se otužilým fandům cetr Ottawy Derrick Brassard.

"Každou třetinu byla větší zima. Ale každá vteřina zápasu za to stála. Moc jsme si to užili," nenechal se zimou rozhodit útočník Senators Bobby Ryan. Jeho tým měl koneckonců více důvodů k úsměvům, "Sens" poprvé od listopadového dvojzápasu ve Švédsku vyhráli dva zápasy za sebou, po středeční výhře nad New York Rangers setnuli pod širým nebem rivala z Montrealu. "Snad nám to trochu dodá sebevědomí. Víme, že si teď můžeme vybudovat vítěznou sérii," věřil po utkání Brassard.

Ottawa zápas jasně ovládla, Careyho Price v bráně Montrealu zasypala 38 střelami. Jako první se prosadil Jean Gabriel Pageau, symbolicky ottawský rodák, který tečoval střelu kapitána Erika Karlssona. Bobby Ryan ke konci třetí třetiny překonal Price podruhé, třetí gól přidal už do prázdné brány centr Nate Thompson. Zkušený Craig Anderson byl na druhé straně bezchybný, díky 28 zákrokům zapsal druhé čisté konto v sezoně.

VIDEO | Podívejte se na celý sestřih zápasu Ottawa Senators - Montreal Canadiens pod širým nebem

Senátorům se vyplatila hra ze zajištěné obrany. "Nechtěli jsme hrát vyloženě do těla, ale chtěli jsme se dostat před ně a znepříjemnit jim hru. Hráli jsme to postaru, jak jsme zvyklí, dobrá těsná defenziva vedla k ofenzivě," vysvětloval Ryan. "Taková strategie nám fungovala už loni. Minulý týden jsme si řekli, že se k ní musíme vrátit, a fungovalo to," dodal 30letý křídelník.

I přes skvělé výkony Ryana či Andersona si pro sebe zápas "ukradl" kapitán Ottawy Erik Karlsson. Dvojnásobný vítěz Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce ligy byl na ledě neuvěřitelných 32 minut a 55 sekund a zblokoval osm střel soupeře, v obou kategoriích tak určil nové rekordy zápasů pod širým nebem. Do statistik zapsal i asistenci.

"Bylo to lepší, než jsme si vůbec mohli přát. Atmosféra byla neskutečná," zářil 27letý zadák štěstím po zápase. Podobně museli zářit i lidé spravující účty NHL na sociálních sítích, Karlsson jim totiž i ze střídačky a šatny přichystal pár vtipných momentů, kterými se fanoušci největší hokejové ligy mohli na internetu bavit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud