8. března 2016 • 23:05

Znojemští hokejisté slaví! Postoupili do semifinále EBEL ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Znojma dokonali ve čtvrtfinálové sérii s Dornbirnem obrat a postoupili do semifinále mezinárodní ligy EBEL. V šestém utkání Orli zvítězili na ledě rakouského týmu 5:2 a po čtvrtém vítězství za sebou vyhráli celou sérii 4:2.



Hosté na premiérovou účast v semifinále od vstupu do EBEL zadělali ve druhé třetině šestého duelu, kterou díky dvěma gólům Bořuty vyhráli 3:0. Domácí se přiblížili na jednogólový rozdíl, ale Tomas vzápětí vrátil hostům dvoubrankový náskok a Yellow Horn druhým gólem v utkání stanovil při power play soupeře konečný výsledek.

Zatímco Znojmo jako druhý tým základní části nakonec potvrdilo roli papírového favorita, mezi nejlepší čtyři týmy dále postoupily spíše nečekaně Linec a Villach. Vítěz základní části Salcburk bude hrát sedmý duel s Klagenfurtem, poté co dnes odvrátil vyřazení výhrou 3:2.

Dornbirn - Znojmo 2:5 (0:0, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 46. Zagrapan, 48. Livingston - 26. Yellow Horn, 38. Bořuta (Štach, Rehuš), 39. Bořuta (Číp, Podešva), 48. Tomas (Stehlík, Pucher), 59. Yellow Horn (Fiala, Šedivý). Konečný stav série: 2:4.

Klagenfurt - Salcburk 2:3, stav série 3:3; Linec - Bolzano 3:2 v prodl., konečný stav série 4:2.

Vstoupit do diskuse
0