2. ledna 2014 • 15:08

Mladíci USA titul na MS dvacítek neobhájí, vypadli s Ruskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Spojených států amerických na mistrovství světa hráčů do 20 let v Malmö titul neobhájí. Američané podlehli ve čtvrtfinále Rusku 3:5 a po loňském triumfu v Ufě zůstanou bez medaile. Rusové se v boji o finále utkají v sobotu s vítězem duelu mezi domácím Švédskem a Slovenskem.



Sborná rozhodla v druhé třetině, kdy využila dvakrát přesilovku pěti proti třem a obrat z 2:3 na 4:3 zařídil v obou případech Nikita Zadorov. Nejdříve v 34. minutě využil trestů Stephana Matteaua a Thomase DiPauliho.

Hned za pět vteřin byl po vyhození puku vyloučen za zdržování hry Steven Santini a Zadorov udeřil znovu. Pojistku výsledku zařídil v power play po chybě Matta Grzelczyka do prázdné braky Pavel Bučněvič.

Krok k záchraně udělali v sérii na dvě vítězná utkání Norové, kteří zdolali Německo 3:0. Nováček elitní skupiny vstřelil všechny tři branky v druhé třetině a rozhodnout o udržení může už v pátek. Němci se budou snažit vynutit nedělní třetí zápas.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud