28. prosince 2014 • 01:20

Postupová komplikace: Dvacítka na MS prohrála i se Švýcarskem 2:5

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté si na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě připsali ve druhém vystoupení v základní skupině B druhou porážku. V Torontu podlehli stejně jako na úvod Švédům výsledkem 2:5 také Švýcarům a výrazně si zkomplikovali cestu do čtvrtfinále. Český tým vedl 2:1, o osudu zápasu rozhodla druhá část, kterou prohrál 0:3.



Úvod duelu, do něhož šli svěřenci kouče Miroslava Přerosta v pozici mírného favorita, byl hodně divoký. Obrana českých mladíků brzy po buly chybovala v rozehrávce, puk se posléze dostal ke švýcarské hvězdě Fialovi a ten už po 46 vteřinách otevřel skóre.

Češi přišli s rychlou odpovědí. Po dalších 58 sekundách skvěle sklepl Němečkovo nahození Růžička a gólman Descloux byl bezmocný. V páté minutě pak Klok tečovanou ránou překlopil skóre na českou stranu a zdálo se, že tým s medailovými ambicemi získává pevnou půdu pod nohama. 

Musíme se zvednout jako jeden chlap, burcuje dvacítku Pastrňák
Video se připravuje ...

Pak ale při Ščotkově vyloučení našlápl před vlastním brankářem Fiala a z ostrého úhlu pověsil puk dnes nepříliš jistému Vaněčkovi pod horní tyčku. Vrátit vedení českým mladíkům mohl po individuální akci Zacha, v zakončení ale mířil jen do lapačky strážce švýcarské branky.

Ani nástup do druhé části Čechům nevyšel a tentokrát po 45 odehraných vteřinách se prosadil úspěšně dorážející Rod. Za dalších 44 sekund navíc lovil Vaněček puk ze sítě počtvrté, když se tečovanou střelou zapsal mezi střelce Wieser.

Vzápětí při přečíslení dvou na jednoho Špaček nabil Marku Růžičkovi, kterého ale vychytal Descloux. Touto neproměněnou šancí jako kdyby se celý zápas definitivně zlomil. Kaše o chvilku později neuspěl se svým bekhendem, naopak ve 33. minutě si Švýcaři zahráli druhou přesilovku v celém utkání a i tentokrát byli zásluhou Fazziniho úspěšní.

Třetí třetina již další branky nepřinesla. Český tým se marně hledal a lehce hrající Švýcaři si užívali tříbrankové vedení. V 52. minutě ještě zachránila Vaněčka tyč.

Další zápas čeká českou reprezentaci v pondělí, kdy se od 19:00 SEČ utká v důležitém duelu s Dánskem.

Postupový klíč:
Z každé skupiny postupují do čtvrtfinále čtyři mužstva (celkem 8), poslední dva týmy padají do bitvy o udržení.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 12. • 23:00
Česká republika
Česká republika
2:5
ONLINE
27. prosince
23:00
Švýcarsko U20
Švýcarsko U20
Góly

Domácí: 01:44. Růžička, 04:42. Klok

Hosté: 00:46. Fiala, 11:37. Fiala, 20:45. Rod, 21:29. Wieser, 34:41. Fazzini

Sestavy

Domácí: Vaněček (Svoboda) – Klok, Němeček, Ščotka, Štencel, Koštálek, Mašín, Baránek – Kämpf, Vrána, O. Kaše – Zacha, Mandát, Kubalík – Pastrňák, D. Kaše, Zdráhal – Růžička, Špaček, Gorčík

Hosté: Descloux (Waeber) – Fora, Muller, Siegenthaler, Rathgeb, Baltisberger, Kindschi, Harlacher – Fuchs, Fazzini, Rod – Fiala, Malgin, Meier – Schweri, Wieser, Suter – Hischier, Schmidli, Aeschlimann

Rozhodčí

Brugemann, Ohlund – Browne, Dehaen

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud