3. ledna 2015 • 01:20

Češi končí na juniorském MS ve čtvrtfinále. Slováci je přehráli 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté podlehli ve čtvrtfinále mistrovství světa hráčů do 20 let v Montrealu Slovensku 0:3 a podesáté za sebou se nedostali do bojů o medaile. Branky vítězů vstřelili Michal Kabáč, Peter Cehlárik a Martin Réway, svěřenci trenéra Miroslava Přerosta recept na brankáře Denise Godlu nenašli. Slováci se v souboji o finále utkají s vítězem duelu mezi favorizovanou Kanadou a Dánskem. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 1. • 23:00
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
2. ledna
23:00
Slovensko U20
Slovensko U20
Góly

Domácí:

Hosté: 18:46. Kabáč, 54:18. Cehlárik, 59:51. Réway

Sestavy

Domácí: Svoboda (Vaneček) – Klok, Němeček (A), Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek – Kämpf (A), Vrána, Ondřej Kaše – Pastrňák, Zacha, Zdráhal – Mandát, Kubalík (C), Špaček – Voženílek, Růžička, Gorčík

Hosté: Godla (Okoličány) – Rosandič (A), Černák, Holenda, Jaroš, Hocheľ, Bačík, Jendroľ – Réway (C), Lantoši, Cehlárik – Koyš (A), Sukel, Skalický – Petráš, Bondra, Kabáč – Rehák, Šoltés, Paulovič

Rozhodčí

Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Lazarev (RUS), Mills (CAN)

Stadion

Bell Centre, Montréal

Kvůli viróze vypadl z české sestavy útočník David Kaše a vrátil se tak do hry Michael Špaček. Dlouho se hrálo bez větších šancí a Češi se neprosadili ani při přesilovce po Réwayově vyloučení. Ve 14. minutě byli blízko gólu Slováci, když se střela Skalického odrazila od levé tyče a gólman Svoboda stihl včas zachytit puk lapačkou před brankovou čárou, což sudí Gofman s Oleninem ještě prověřili u videorozhodčího.

Další zaváhání v české defenzívě už ale Bokrošův tým potrestal. Kabáč se dostal z levé strany sám před Svobodu a se štěstím jej po blafáku do bekhendu překonal, když se odražený padající puk od gólmanovy nohy odrazil do branky a Pastrňák ho odvrátil až za brankovou čárou. Pro Slováky byl tentokrát výrok od videa radostnější.

V druhém dějství byly velké šance především na české straně. Ve 23. minutě se dostal do úniku v oslabení Ondřej Kaše, ale po blafáku do bekhendu trefil jen pravou tyč. Na druhé straně se pokoušel zvýšit Réway. Přerostův tým se tlačil za vyrovnáním, jenže Mašínův pokus byl zblokován a Zachova přihrávka nenašla hokejku Zdráhala ani Pastrňáka.

Slováci slaví postup
Slováci slaví postup

Závar před svou brankou musel řešit i Svoboda. Největší šanci druhé části připravil ve 34. minutě lídr české ofenzívy Pastrňák pro Zdráhala, který ale zblízka netrefil. Další možnost Vránovi na konci druhé části zmařil pádem pod nohy Godla a dorážet do odkryté branky nestačil Kämpf, jenž zkoušel smazat ztrátu i hned v úvodu třetí třetiny.

Ve 42. minutě se dostal k zakončení před rozhozeným Godlou Pastrňák, do jeho rány ovšem stačil skočit Jaroš. Naděje Přerostova výběru pak držel Svoboda, který zlikvidoval Skalického únik při oslabení Slováků a také o několik minut později Sukelovu ránu. Češi se neprosadili při Šoltésově trestu a Slováci pak pojistili náskok.

V 55. minutě po neúspěšném vhazovaní, při němž se českému týmu nedařilo celý zápas, se po dalších chybách prosadil natřikrát před Svobodou Cehlárik. Ten mohl vzápětí přidat i další gól. Češi se snažili zdramatizovat utkání marně, naopak devět vteřin před koncem zamířil při power play do prázdné branky sparťan Réway. Česká dvacítka tak čeká na semifinále od bronzu v roce 2005 v Grand Forks.

Česko - Slovensko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Kabáč (Koyš), 55. Cehlárik (Lantoši, Rosandič), 60. Réway. Rozhodčí: Gofman, Olenin - Lazarev (všichni Rus.), Mills (Kan.). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7696.

Česko: M. Svoboda - Klok, Němeček, Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek - Vrána, Kämpf, O. Kaše - Pastrňák, Zacha, Zdráhal - Mandát, Špaček, D. Kubalík - Gorčík, Marek Růžička, Voženílek. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Juřík a Pavel Trnka.
Slovensko: Godla - Černák, Rosandič, Jaroš, Holenda, Hochel, Bačik, Jendrol - Cehlárik, Réway, Lantoši - Koyš, Sukel, Skalický - Bondra, Kabáč, Petráš - Paulovič, Rehák, Šoltés. Trenér: Ernest Bokroš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud