Pavel Bárta
3. ledna 2016 • 08:30

Zklamaná dvacítka: Věřili jsme, že dojdeme co nejdál

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Dopadlo to úplně stejně bídně jako v předchozích letech. Vlastně ještě hůř. Ročník, který měl předpoklady být na mistrovství světa dvacetiletých nejblíž postupu přes čtvrtfinále, vyprovodili mladíci z USA debaklem 0:7. „Pro nás je to hodně nepovedený turnaj. Šli jsme samozřejmě na Ameriku, se kterou jsme ještě nevyhráli, ale čekali jsme od toho víc, než tohle. Takový výsledek je neomluvitelný,“ shrnul útočník Pavel Zacha.



„Zkazili jsme hned začátek. Říkali jsme si, že s nimi musíme co nejdéle udržet stav 0:0, což se nám nepovedlo, dostali jsme rychlé góly. Pořád jsme to zkoušeli, pořád věřili, že to můžeme otočit, jenže oni nám dali třetí, čtvrtý gól a pak už se to vezlo,“ hledal slova Jiří Smejkal. „Chtěli jsme s nimi hrát hokej, lítat s nimi po celém hřišti. A když se tam objeví díry, oni to umějí využít a dát góly,“ řekl kapitán české dvacítky Dominik Mašín.

Jen prvních pět, možná deset minut vypadalo v českém podání slibně. Pak přišly dva góly z předbrankového prostoru a bylo po nadějích. „Nedodrželi jsme, co jsme měli. Ze začátku jsme měli víc šancí než oni, ale vždycky pak dostali puk do středu hřiště a dokázali skórovat, přišlo pár oslabení a v nich se rozhodlo. Předtím jsme odehráli svůj nejlepší zápas proti Finsku a mysleli, že s Američany to taky zvládneme. Jak je vidět, tak to vůbec nevyšlo,“ pokračoval Zacha.

Třeba na Mašínovi bylo vidět, že si po kruté porážce i pobrečel, jiní jen těžko hledali slova. „Věřil jsem, že dojdeme co nejdál,“ soukal ze sebe Smejkal. „Znamenalo to pro mě hodně, všechny zápasy jsme odmakali. Stalo se, co se stalo, nedá se nic dělat. Nevím, co říct. Měli jsme neskutečnou partu a takhle se možná už nikdy nesejdeme. Pro některé to byl poslední juniorský turnaj, pro nás, kteří už příště jet nemůžeme, to bude hodně těžké. Budeme na to dlouho myslet. Hrozně jsme se na turnaj těšili a teď je konec.“

„Je to velké zklamání. Věřil jsem, že bychom na ně měli. To se nepovedlo, k tomu jsme dostali debakl. V turnaji jsme měli pár zápasů dobrých, jiné se tolik nepovedly. Byl jsem tady rád, byla to poslední možnost hrát s těmihle kluky. Možná až někdy v chlapech...“ uzavřel obránce Jakub Zbořil.

Čeští hokejisté na MS do 20 let utržili od hráčů USA debakl 0:7
Čeští hokejisté na MS do 20 let utržili od hráčů USA debakl 0:7

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud