Tomáš Vrábel
6. ledna 2016 • 12:39

Jágrův rekord z roku 1990 na MS U20 odolal. Finovi chyběl bod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestadvacetiletý rekord Jaromíra Jágra odolal. Na šampionátu juniorů v roce 1990 získal jako nezletilý 18 kanadských bodů, což je dodnes maximum. Rekord však mocně dotahoval finský blesk. Jesse Puljujärvi jich na uplynulém mistrovství získal 17!



„Přichází skvělá éra finského hokeje,“ přiznává ředitel skautingu TSN Craig Button. Reprezentace Suomi domácí šampionát ovládla. A vyprodukovala i individuální hvězdičky.

Tou nejzářivější byl právě Puljujärvi, který se stal nejužitečnějším hráčem turnaje, ale na Jágrův rekord to nestačilo. Vyrovnal alespoň Erika Lindrose. „Individuální ceny jsou skvělým bonusem,“ říkal po vítězném finále.

Spolu s ním na sebe výrazně upozornil i Patrik Laine. „Byla radost se na ně dívat,“ řekl šéf hráčského rozvoje v Torontu Maple Leafs Mark Hunter.

Puljujärvi je i ve svých 17 letech urostlým křídlem. Měří 190 centimetrů a váží přes 90 kilogramů. K tomu všemu je navíc skvěle technicky vybavený. V létě ho čeká draft NHL a výkony na juniorském šampionátu ho vystřelily v žebříčku hodně vysoko. Ty předběžné ho řadí na třetí až čtvrté místo.

Zaujmout však mohl i české fanoušky na začátku listopadu, kdy s Oulu vyřadil v osmifinále Ligy mistrů Spartu. Jako člen elitního útoku!

Budou se otřásat i jiné Jágrovy rekordy?

Jesse Puljujärvi

Věk: 17 let
Pozice: Pravý útočník
Klub: Kärpät Oulu
Bilance na MS U20: 12 zápasů, 17 bodů (5+12)
Bilance v nejvyšší finské soutěži:  52 zápasů, 23 bodů (9+14)

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play off
Články odjinud


Články odjinud