24. dubna 2015 • 21:45

Nominace na MS: Růžička vybral Jágra i Pavelce, Ručinský je s otazníkem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kádru české hokejové reprezentace pro nadcházející mistrovství světa v Praze a Ostravě figurují i útočníci Jaromír Jágr a Martin Ručinský, brankářskou trojici doplní Ondřej Pavelec z Winnipegu. Kouč Vladimír Růžička do širší nominace aktuálně zařadil 28 hráčů.

 


Po generálce s Finskem tak vypadli z kádru jen forvardi Tomáš Zohorna a Michal Birner. Nově jej naopak doplní vedle Pavelce a Ručinského ještě útočníci Jakub Klepiš a Roman Červenka.

Čtyřiačtyřicetiletý Ručinský je momentálně nejstarším hráčem v týmu, jeho účast na MS ale není jistá. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa měl totiž v závěru klubové sezony zdravotní problémy.

Jágr o svém startu na MS: Měli bychom ještě počkat na jiné hráče
Video se připravuje ...

"Martin má problémy s obratlem a krkem. V neděli nebo v pondělí se na něj podívají lékaři a budeme vědět více. Platí ale, že bychom stáli o to, aby mohl mistrovství absolvovat," řekl Růžička na tiskové konferenci po zápase.

Jistá podle všeho není ani účast Jágra, který po utkání uvedl, že vše bude záležet i na dalších posilách z prvního kola play off NHL. Třiačtyřicetiletý kladenský odchovanec může startovat na desátém světovém šampionátu.

Už na pondělním tréninku by podle Růžičky mohl být Pavelec, který dnes prošel výstupní lékařskou prohlídkou. Opora Winnipegu tak doplní Alexandera Saláka a Jakuba Kováře, v nominaci tak nezůstalo místo pro nejlepšího extraligového gólmana Pavla Francouze. Kdo bude jednička, Růžička oznámí až v pondělí. "Chci to nejdříve říct brankářům," vysvětlil reprezentační kouč.

Voráček si stále zvyká na velké kluziště
Video se připravuje ...

Tým naopak neposílí Pavelcův spoluhráč z Winnipegu Michael Frolík, o nějž měli trenéři také zájem. "Nemá smlouvu, proto nepřiletí," řekl Růžička.

Frolík své rozhodnutí nezměnil ani přesto, že jej Český svaz ledního hokeje chtěl pojistit. "Řešili jsme to ještě dnes. Nabízeli jsme mu pojistku na pětiletou smlouvu. Telefonicky jsem to řešil i s jeho agentem Alanem Walshem, který mi ale řekl, že mu start na mistrovství nedoporučil. Prý má nabídku na lukrativní sedmiletou smlouvu," uvedl generální manažer Slavomír Lener.

Jordán věří v sílu týmu
Video se připravuje ...

Hokejisté dostali po dnešním zápase v Brně volno a opět se sejdou v pondělí odpoledne, kdy je v O2 areně čeká první trénink přímo v dějišti šampionátu. Úvodní zápas na MS Češi odehrají v pátek 1. května, kdy se od 20:15 utkají se Švédskem.

Na MS může hrát 25 hokejistů - tři brankáři a 22 hráčů v poli. Před prvním zápasem musí každý tým nahlásit na soupisku 17 jmen, z toho dva gólmany.

Širší nominace českých hokejistů na mistrovství světa v Praze (1.-17. května):

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Novosibirsk/KHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg/NHL),

obránci: Vojtěch Mozík (Plzeň), Petr Čáslava (Pardubice), Michal Kempný (Kometa Brno), Jan Kolář (Vladivostok/KHL), Ondřej Němec (CSKA Moskva/KHL), Jakub Nakládal (TPS Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.), Michal Jordán (Carolina/NHL), Jan Hejda (Colorado/NHL),

útočníci: Lukáš Radil (Pardubice), Michal Vondrka (Sparta), Dominik Simon (Plzeň), Jakub Klepiš (Třinec), Martin Ručinský (Litvínov), Petr Koukal (Jokerit Helsinky/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Radek Smoleňák (MODO/Švéd.), Jaromír Jágr (Florida/NHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Martin Erat (Arizona/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL), Roman Červenka (Petrohrad/KHL).

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud