16. května 2017 • 12:23

Češi uzavřeli soupisku. Dopsali Šuláka, Kolář se Lvem jedou domů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dvě volná místa na soupisce českých hokejistů na mistrovství světa doplní před dnešním závěrečným utkáním v základní skupině B v Paříži proti Švýcarsku (16:15) obránce Libor Šulák ze Znojma a brankář Dominik Furch z Omsku. Zadák Jan Kolář z Chabarovsku a útočník Jakub Lev z Plzně, kteří se s týmem rovněž připravovali, se vydají domů.



Třiadvacetiletý Šulák se stane osmým obráncem na soupisce a bude na velké mezinárodní akci debutovat. Hned po dopsání by se mohl objevit i v zápase, protože na duel se Švédy počítá kouč Josef Jandač s osmi beky a dvanácti útočníky.

Šulák si odbyl v národním týmu premiéru v přípravě na letošní MS. Na kontě má šest utkání a tři asistence. Po dvou sezonách strávených v EBEL v dresu Znojma už má na příští ročník uzavřený kontrakt ve Finsku s Pelicans Lahti.

O zařazení sedmadvacetiletého Furcha bylo dopředu jasno a připíše si druhou účast na světovém šampionátu. Současná trojka týmu se loni na MS v Moskvě střídala o místo v brance s Pavlem Francouzem , který se letos dělí o místo v brankovišti Petrem Mrázkem .

Třicetiletý Kolář nenaváže na předešlé tři roky, kdy pravidelně na šampionátech startoval. Zadák Chabarovsku debutoval na velké akci v roce 2014 v Minsku, pak nechyběl na domácím šampionátu v Praze ani loni v Rusku. O čtyři roky mladší Lev, nová posila Vítkovic, se nedočkal debutu na MS.

Vše o MS v hokeji čtěte ZDE »

VYSVĚDČENÍ pro Jandačův tým: disciplína za 4, brankáři jsou jedničkáři
Video se připravuje ...

Birner už viděl Eiffelovku a těší se na Švýcary. Každá medaile by byl úspěch, hlásí
Video se připravuje ...

Francie - Česko 2:5. První třetina je varováním, Francouz byl skvělý, míní redaktor Sportu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud