18. prosince 2012 • 09:45

Vůjtek k sporu Cháry se Šatanem: Převáží láska ke Slovensku

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejisté si odvezli ze švýcarského turnaje Arosa Challenge druhé místo, to ovšem zastínil finálový debakl 0:5 se Švýcarskem. Kouč Vladimír Vůjtek ovšem musel řešit i jiné věci – spor mezi Zdeno Chárou a Miroslavem Šatanem. Dvě slovenské hvězdy spolu nemluví kvůli zákroku z utkání KHL mezi Chárovým Lvem Praha a Slovanem Bratislava, po němž Šatan stále nemůže hrát.



„Já se do toho sporu nechci vměšovat. A přes noviny už vůbec ne,“ říká český kouč slovenského nároďáku v rozhovoru pro Sport. „Mluvil jsem s oběma. A byl to takový docela otevřený hovor. Každý z nich má na tu věc jiný názor. Já soudcem být nechci,“ odmítá Vůjtek sdělit svůj pohled na zákrok, který rozdělil fanoušky na dva tábory.

Obr Chára složil Šatana v duelu KHL na začátku listopadu tvrdým hitem k zemi, rozhodčí jeho zákrok jako faul neposoudili. Hvězda Slovanu má od té doby problémy s páteří a je stále mimo hru.

„Problém je v tom, že to Šatanovo zranění je vážnější, než se zpočátku očekávalo. To je ten průšvih,“ přemítá Vůjtek v rozhovoru pro Sport. Zkušený trenér prý na věc má jasný názor. „Ale nebudu ho prezentovat veřejně,“ upozorňuje.

Šatan od svého zranění nebral Chárovi telefon, nekomunikoval ani s médii. Nicméně po odvetě na Slovensku (Slovan opět Lva porazil), se rozhovořil o vážnosti svého zranění a vyjádřil své pochybnosti o tom, že Chára nevěděl, do koho vráží.

Zatím to tedy vypadá, že na pořadu dne není ani jejich setkání, natož nějaké usmíření. „Možná by se to už bývalo dávno stalo, ale Mirovo zranění je vážnější. Bude muset určitě ještě vynechat nějaká utkání, není to pro něj jednoduché,“ komentuje Vůjtek nepříjemnou situaci.

Oba hráče by totiž rád viděl ve slovenském dresu na mistrovství světa. „Pokud to dopadne dobře a pokud bych měl jeho (Šatana) i Zdena pro šampionát k dispozici, jsem si zcela jistý, že oba udělají vše pro to, aby tato věc uvnitř týmu nezanechala stopy. Oběma vždy ležel výsledek slovenského hokeje na srdci. A na tom se nikdy nic nezmění,“ věří muž, který Slovensko dovedl až do finále posledního mistrovství světa.

Rozhovor s Vladimírem Vůjtkem čtěte v úterním Sportu!

VIDEO | Podívejte se na Chárův zákrok na Šatana (v čase 0:52)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud