František Suchan
23. prosince 2013 • 04:30

Hráz v zádech, lepší útok... PĚT DŮVODŮ, proč Češi zazářili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Správná parta, která hraje, co se po ní chce. Tak charakterizoval kouč Alois Hadamczik sestavu, kterou přes Prahu vyvezl na vítězný výlet do Soči. A přesně tak se fungující soubor s úžasnou oporou v brankářích ukázal na Channel One Cupu, napravil dojem bezbarvých výkonů z předchozích reprezentačních turnajů.



Čím český tým na turnaji v Soči ohromil?

Neinkasoval

Prosím pěkně, dva góly v české brance. Taková je bilance po třech velmi dobře odbráněných zápasech. Národní tým věděl, co hrát, i když proti němu stáli slovutní ruští borci jako Kovalčuk či Radulov. Zrovna on proměnil nařízenou penaltu, jediná rána ze hry prošla od Švédů v oslabení.

Zářili gólmani

Základ úspěchu, pokaždé. Pánové Jakub Kovář a Alexander Salák si na soupeřích vyloženě pošmákli, oba se jednoznačně poslali na olympiádu. Zatímco první jmenovaný ukradl pro tým úvodní duel s Finy, petrohradská opora zvládla perfektním způsobem víkendový dvojzápas.

Tomáš Nosek se raduje z vyrovnávací branky
Tomáš Nosek se raduje z vyrovnávací branky

Dal góly

Lépe řečeno, dal alespoň nějaké góly… Šest zásahů za tři utkání není žádná kanonáda, ale oproti předchozím podnikům Euro Hockey Tour šla produkce výrazně nahoru. Navíc se Češi pokaždé dokázali prosadit v pravou chvíli a hlavně proti Švédsku předvedli vydatnou porci šancí.

Kousali mladíci

Našla se ideálně šlapající čtvrtá formace. Uznání kouče i spoluhráčů si rychle vydobyla kolonie pardubických odchovanců Nosek, Kousal, Buchtele, a navíc zaskakující novic Radil. Energická a přímočará hra, sebevědomí a už i vítaná rozdílová produkce, to je jejich. Nadějná budoucnost…

Zahráli mu tahouni

Nedvěd vytáhl své „karbanátky“ do horního růžku, které rozštíply partii s Finy i pomohly v nájezdech proti Švédsku, a zase odsunul věk mezi nepodstatné údaje. V sobotu válel Červenka, svůj díl přidali další zkušení borci. Hlinka byl výtečný, předvedli se Novotný, Němec, Čáslava i Barinka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud