František Suchan
4. května 2014 • 04:20

Kovář parťáka do branky nepustil: Vykousnul jsem si to do konce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to jeho generálka na MS, že by si ale gólman Jakub Kovář zvedl sebevědomí, to ani náhodou. Po porážce s Ruskem 0:6 musel uznat, že má za sebou jeden z nejhorších duelů v nároďáku. Z branky ale neprchnul. „Trenér to nechal na mně a já si to vykousnul až do konce,“ prohlásil Kovář.



Za celé utkání pochytal jen patnáct střel, už v první třetině inkasoval čtyřikrát. „Ale hrozných bylo celých šedesát minut,“ vystihl trefně dění na ledě z pohledu českého týmu.

Že by utekl z branky, o tom prý nemohla být řeč. „Byla to pro mě poslední příprava před mistrovstvím, tak jsem nechtěl utíkat hned. Chtěl jsem si aspoň trošku zachytat, protože bylo co chytat,“ prohlásil.

Náskok Rusů postupně narůstal, ale ani to jej z ledu na střídačku nevyhnalo. Kovář prý myslel na zmrzlého parťáka – náhradního gólmana Pavla Francouze.

„Když už to vypadalo takhle, tak jsem ho do branky nechtěl pouštět. Chudák by tam vlezl na pár minut a takhle by to tam na něj lítalo… Akorát by mu mohlo ublížit, kdyby mu tam něco padlo. Řekl jsem si, že si to vykousnu až do konce,“ vysvětloval, proč se mezi tyčemi pral až do závěrečné sirény.

Vysoké vítězství Rusů prý bylo výsledkem špatného bránění celého týmu, kdy měl soupeř k dispozici celou řadu přečíslení. „Tolik situací dva na jednoho, tři na jednoho, to není ani v tréninku,“ všiml si gólman.

Domnívá se také, že český výběr dělal hlavně taktické chyby, které nahrávaly kvalitnímu soupeři. „Nebylo to o tom, že bychom se na něco vykašlali, nebo bychom nemohli, nebojovali. Dělali jsme šílené taktické chyby a Rusové to měli hrozně lehké,“ dodal Kovář.

Rozhovor s gólmanem Jakubem Kovářem čtěte v Nedělním Sportu.

Gólman Jakub Kovář neměl nárok, hokejisté Ruska mu právě vstřelili jednu ze šesti branek
Gólman Jakub Kovář neměl nárok, hokejisté Ruska mu právě vstřelili jednu ze šesti branek

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud