Michal Koštuřík
1. června 2015 • 04:30

Naštvaný Zámorský o neúčasti na MS: Byl jsem znechucený

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběli nám kreativní beci, shodla se hokejová veřejnost po světovém šampionátu. Jednoho vylifroval kouč Vladimír Růžička z kádru už v přípravě. Petr Zámorský (22), který hrál před rokem na MS v Bělorusku klíčovou roli při přesilovkách, to kousal hodně těžce. „Byl jsem znechucený,“ přiznává na rovinu zadák švédského Örebro, který na podzim opět zkusí štěstí v kempu NY Rangers. Pořád si věří, že se do špičkového týmu NHL prosadí.



Jeho účast v Praze se brala za tutovku. Odpadal jeden obránce za druhým a Petr Zámorský se chystal, že bude při vrcholu sezony opět na pokoji se zlínským kamarádem Michalem Jordánem. Nakonec nečekaně ostrouhal, kouč Růžička ho poslal ještě před turnajem domů. „Prý jsem mu přišel unavený,“ podivuje se názoru stavitele mužstva. Sám se cítil výborně a byl nemile zaskočený, když se musel po jediném přípravném zápase sbalit a vyklidit své místo v šatně.

Víte, proč jste si nezahrál na domácím mistrovství světa?
„Fakt nevím, co se stalo. Přitom jsem si myslel, že mám větší šanci než před rokem. Objel jsem všechny turnaje Euro Hockey Tour. Jenže v přípravě jsem absolvoval tři tréninky, odehrál jeden zápas v Norsku a v něm pouze pár minut. Asi jsem se trenérovi letos nelíbil. Říkal, že mu přijdu unavený a že jsem v sezoně hodně cestoval. Ale já jsem se na konci cítil nejlíp z celého roku, ve Švédsku jsem měl každé utkání ice-time přes třiadvacet minut. Dával jsem si velké naděje, že si v Praze zahraju. Netuším, jestli byl trenér rozhodnutý předem, do tohoto se nechci pouštět. Už jsem to uzavřel. Každopádně mě to hodně mrzelo.“

Ptali se vás známí, proč nejste ve výběru?
„Hodně se vyptávali. Moc to nechápali. Musím říct, že jsem byl znechucený. Domácí mistrovství je obrovsky sledovaná akce, chtěl jsem v Praze hrát. Některé zápasy jsem pak viděl, ale nijak jsem tomu nepropadl. Měl jsem dovolenou a sledoval to zpovzdálí.“

V jakém dresu vás najdeme od příštího ročníku?
„V září pojedu na kemp Rangers a zkusím se dostat do NHL. Když to nevyjde, tak půjdu na farmu do Hartfordu.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud