10. listopadu 2015 • 15:48

Vůjtkův tým v číslech: Zářil Kempný, produktivní Gulaš špatně bránil

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak zanalyzovat hru českého týmu na turnaji Karjala? Český tým soupeře přestřílel, ale to ovlivnila řada faktorů. Na úvod proti Švédsku musel dotahovat manko, a soupeř se tak nemusel tlačit dopředu. V posledním duelu zase Rusové mnoho útočných výpadů nezakončili střelou, ale nepřesnou přihrávkou. Proto deník Sport jednotlivé české hráče porovnal v kontextu národního týmu. Ze statistiky Corsi, která znázorňuje střeleckou převahu, tak vyplývá, že skvělý turnaj odehrála defenzivní dvojice Kempný-Kundrátek. Výborně si vedli Zohorna i Sobotka a premiéra se povedla i zadákovi Šimkovi. Naopak nejproduktivnější Čech Gulaš měl mezery v obranné hře.



Co je Corsi?

Jde o součet střel na branku, mimo i těch zblokovaných, při kterých je daný hráč na ledě. Jde tedy o podobný údaj, jako statistika +/-, jen se netýká pouze gólů a má tak větší vypovídající hodnotu. My je počítali při hře pět na pět, protože nestandardní herní situaci data zkreslují. Celkové součty jsme vydělili počtem zápasů, protože ne každý hráč nastoupil ve všech třech duelech.

Statistika Corsi českého týmu na Karjale Statistika Corsi českého týmu na KarjaleFoto Deník Sport

I. Češi brání (vlevo nahoře)

Když byli tito hráči na ledě, český brankář musel být v pozoru, protože střídání se odehrávala především v českém obranném pásmu. V permanenci byli gólmani nejvíc, když se na led dostali obránci Voráček či Doudera. Pod častým tlakem se ocitali i útočníci Horák s Buchtelem. Nejproduktivnější hráč Gulaši byl zase vepředu průměrný, vzadu podprůměrný.

II. Hra „nahoru dolů“ (vpravo nahoře)

Rychlý sled událostí. V tomto kvadrantu jsou hokejisté, kteří sice dostávali soupeře pod tlak, zároveň ale čelili většímu množství střeleckých pokusů. Hra se bleskově přelévala z jedné strany na druhou hlavně, když byl na ledě Filippi. Velké ofenzivní schopnosti předvedl Řepík, ale v defenzivě se zařadil do týmového průměru.

III. Na ledě se „nic“ neděje (vlevo dole)

Střel poskrovnu na obou stranách hřiště. Minimální čísla nasbíral Kvapil, který během prvního duelu odstoupil kvůli zranění. Dalším „neviditelným“ byl Hruška. Na jeho obhajobu: v prvním utkání nahradil až v průběhu hry Kvapila a v dalších zápasech nastupoval ve čtvrté formaci. Lehce pod českým průměrem turnaj opustil Olesz.

IV. Češi útočí (vpravo dole)

Když byli tito hráči na place, soupeř se hlavně bránil. Skvělý turnaj dle těchto čísel odehrál Zohorna, tomu však výrazně pomohlo to, že nastupoval ve formaci se Sobotkou, který zahrál také solidně. Nebezpečná byla i obranná dvojice Kempný-Kundrátek, která ofenzivu výrazně podpořila, čímž soupeři moc šancí nedávala. To se dařilo i debutantovi Šimkovi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud