19. prosince 2015 • 21:43

Francouz: Možná jsme zaskočili sami sebe, jak dobře jsme hráli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborný výkon celého týmu podpořený spolehlivým gólmanem Pavlem Francouzem stál za cennou výhrou českých hokejistů se Švédy. Po úspěchu v druhém utkání v Channel One Cupu tak mohou svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka přes úvodní porážku s Finy 0:3 celý turnaj ještě dokonce vyhrát.



"Byl to výkon, který jsme chtěli podat. Možná sami jsme z toho byli zaskočeni, jak dobře jsme hráli. Nechci to zakřiknout, protože není konec turnaje, ale myslím, že dnešní výkon byl nejlepší v této sezoně," řekl Francouz v rozhovoru s novináři.

Z pohledu pětadvacetiletého strážce branky Traktoru Čeljabinsk byla na týmu patrná velká zarputilost a touha po vítězství. "Chtěli jsme konečně nějakou tříbodovou výhru a všichni za tím šli od začátku do konce. I když jsme prohrávali, tak jsme nic nevzdali, šťastným gólem srovnali a ve třetí třetině to převalili na naši stranu," ocenil Francouz.

Tříbodová výhra po výsledku 3:1 je podle něho pozitivem pro další průběh sezony. A potěšila i samotného Francouze, neboť ten slavil vítězství v národním týmu naposledy loni v dubnu proti Dánsku (2:0) v utkání Euro Hockey Challenge. Před rokem v Moskvě navíc právě s výběrem Tre kronor musel strávit porážku 4:6 přes slibné vedení 3:0.

"Je to úleva. V podstatě to není vrchol sezony, takže není vhodný čas na paniku, ale samozřejmě se vám hraje lépe, když vyhrajete. Máme se od čeho odrazit. Podali jsme super výkon," podotkl Francouz, který měl na jaře obrovský podíl na historicky prvním titulu Litvínova.

Seveřané vypadali místy trošku bezradně. Jako kdyby nemohli najít skulinku, kudy český tým překvapit. "My jsme hráli výborně proti nim to oslabení, kluci tam padali do střel. Nachystali jsme se na to a oni najednou nevěděli, co mají hrát. Byl to jeden z důvodů naší výhry," vyzdvihl Francouz. Střelu Oscara Möllera od modré čáry neviděl přes stínícího Mattiase Sjögrena a puk zapadl pod horní tyč.

"Jsou to vysocí hráči. Chodí hodně před branku a snaží se clonit. Nepodařilo se mi ten puk najít. Potom mě to samozřejmě mrzelo. My jsme si to tam vyříkali s Doudym (Milanem Douderou). Já jsem tam volal, aby šel ke straně, on si myslel, že to chytí, ale nakonec to prolétlo. Prací gólmana je puk najít a chytit," prohlásil Francouz.

Mužstvo zakončí své působení na turnaji neděli proti domácímu Rusku, které dnes rozprášilo Finy vysoko 8:1. "Všichni jsme viděli ten výsledek proti Finsku. Vypadá to strašlivě, ale v prvním zápase Švédsko porazilo Rusko, my teď je, takže to může být úplně jiný zápas. Doufám, že zase budeme vyrovnaným soupeřem a třeba něco uhrajeme," přál si Francouz.

Příjemně ho překvapila na zápase návštěva 6250 diváků, kteří zůstali i po duelu sborné, i přízeň ruských fanoušků. "Byl jsem překvapený, že fandili spíš nám, což jsem postřehl z té atmosféry. Jsme rádi, že se diváci přišli bavit hokejem," uzavřel Francouz, který s týmem uchoval naději na konečný triumf na turnaji nejen Česku, ale i další třem účastníkům včetně sborné.

Čeští hokejisté děkují za výborný výkon Pavlu Francouzovi
Čeští hokejisté děkují za výborný výkon Pavlu Francouzovi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud