Adam Sušovský
13. února 2016 • 16:43

Vůjtek o vyloučení Kousala: Otázka je, jestli to faul vůbec byl

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeden z klíčových momentů zápasu: Robert Kousal tvrdě sestřelil Rusa Ožiganova a k nevoli vyprodané ostravské arény inkasoval trest do konce zápasu. Sborná v následné pětiminutové přesilovce odskočila na rozdíl dvou gólů, zápas nakonec vyhrála 4:2. „Otázka je, jestli to byl faul,“ prohlásil po zápase trenér Vladimír Vůjtek. Z opakovaných záběrů se zdá, že šlo o čistý hit.



Robert Kousal si na Rusa v držení puku vyšlápl v rohu hřiště za vlastní bránou ramenem. Nezvedl ruce, nevyskočil. Přesto jej po poradě rozhodčí poslali do kabin. Zápas pro něj skončil, pro Čechy to byla komplikace: „Museli jsme lepit sestavu, to se v hokeji stává. Otázkou ale je, jestli to byl faul,“ řekl po zápase trenér Vůjtek a naznačil, že také on nad rozhodnutím pochybuje. „Ale je tam od toho rozhodčí, nemá cenu polemizovat.“

Rusové přesilovku využili a odskočili do dvoubrankového vedení. To Češi sice v průběhu zápasu dokázali srovnat, dvě nešťastné chyby je ale nakonec stály zápas. Sborná jim ve vyprodané ostravské aréně ukradla výhru 4:2.

„Byly momenty, kdy jsme hráli slabě, ale byly momenty, kdy jsme hráli dobře. Bylo to trošku takové nevyvážené, nevyrovnané. Jak v Třinci, tak dneska. Měli jsme momenty velice dobré, ale taky horší,“ prohlásil Vůjtek s tím, že Rusové dnes měli více štěstí.

Češi byli většinu zápasu lepším týmem, měli také drtivou střeleckou převahu (32:23). Přesto Vůjtek mladý ruský tým pochválil. „Čekali jsme, že jejich mladý tým bude velice bojovný a že se budou chtít ukázat ruskému trenérovi, že i s nimi se dá počítat pro mistrovství světa, že to je budoucnost ruského hokeje. A bylo to tam. Dobré bruslení, obětavost, padali do střel. Hráli důrazně. Pro nás to byla dobrá zkušenost hrát s tímto zápasem dva zápasy,“ řekl Vůjtek.

Výhra Ruska uťala sérii pěti českých vítězství ve vzájemných zápasech v řadě.

Zleva Robert Kousal z Česka a Andrej Světlakov z Ruska
Zleva Robert Kousal z Česka a Andrej Světlakov z Ruska

Vynikající atmosféra v Ostravě před zápasem českých hokejistů s Ruskem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud