9. srpna 2017 • 19:37

Otřesy na Slovensku. Národní tým povede Kanaďan, přivedl ho Šatan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenskou hokejovou reprezentaci bude trénovat Kanaďan Craig Ramsay. Šestašedesátiletý bývalý hráč a trenér v NHL podepsal se svazem smlouvu do mistrovství světa 2019, jež se bude hrát v Bratislavě a Košicích. Premiéru na slovenské lavičce si rodák z Ontaria odbude za dva týdny v přípravných zápasech proti České republice.



Ramsayho přivedl ke slovenské reprezentaci nový generální manažer Miroslav Šatan, jenž se od začátku svého působení netajil tím, že chce u národního týmu zahraničního kouče. "Jsem rád, že takový odborník, který působil v NHL jako hráč a dlouhá léta jako trenér v různých rolích, přijde k nám a pomůže nám přenastavit nebo nasměrovat hokej nějakými novými odbornými věcmi k nové epoše," uvedl dnes Šatan.

Ramsay by měl na Slovensko přiletět příští týden, protože reprezentace zahájí novou sezonu 23. a 24. srpna zápasy s Českem v Třinci a v Žilině. "Čas se krátí. Protože se to teď čerstvě upeklo, ještě musíme doladit některé věci, ale realizační tým budeme konzultovat a vybírat společně. Tak, aby to mohlo fungovat co nejlépe," uvedl Šatan s tím, že nový trenér bude vedle práce u seniorského týmu také poradcem trenérů u mládežnických výběrů.

Slovenský národní tým bude mít zahraničního trenéra po dvou letech, kdy ho vedl bývalý reprezentant Zdeno Cíger. Předtím byl na lavičce slovenského týmu v letech 2011-2015 český kouč Vladimír Vůjtek, jenž po domácím MS 2011 nahradil Kanaďana Glena Hanlona.

Ramsay strávil celou hráčskou kariéru v NHL v dresu Buffala, v němž v letech 1971-1985 odehrál 1070 zápasů v základní části. Ve své poslední sezoně získal Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka v lize.

Jako hlavní kouč poté vedl právě Sabres, Philadelphii a Atlantu. V roce 2004 se jako asistent trenéra podílel na zisku Stanley Cupu v Tampě Bay. Naposledy pracoval jako konzultant v Montrealu Canadiens.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud