1. března 2012 • 20:48

Kladno je jeden zápas od vyřazení, v Brně padlo i podruhé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno využili i v druhém utkání předkola play off domácího prostředí k vítězství nad Kladnem 5:3. V sérii vedou na zápasy 2:0 a k postupu do čtvrtfinále jim chybí jedno vítězství.



Tentokrát ale museli Brňané, kteří využili dvě přesilovky, tvrdě bojovat až do samého závěru. Definitivní klid jim zajistil až při power play soupeře deset sekund před koncem střelou do opuštěné branky Čermák. Rytíři vsadili oproti prvnímu zápasu na větší bojovnost a v závěru jim mnoho nechybělo k vyrovnání.

Do druhého duelu nastoupila Kometa v nezměněné sestavě, naopak Kladno sáhlo ke změnám ve čtvrtém útoku, kde k Valskému naskočili Bílek a Hluchý, zatímco Knotek s Kafkou zůstali v civilu. Rytíři tentokrát začali mnohem aktivněji a útočná odvaha jim vynesla i rychlý náskok. Paterovu střelu od bočního mantinelu tečoval Kuchler a kotouč proklouzl brankáři Trvajovi mezi chrániči do sítě.

O náskok se však Kladno vzápětí připravilo vlastní nedisciplinovaností. K vyloučenému obránci Lepineovi zasedl na trestnou lavici za necelou půlminutu ještě další zadák Piskáček a přesilovku pět na tři zakončil přesnou střelou od modré čáry Čermák.

Kometa měla sice územní převahu, ke koncovce se ale dostávala pouze sporadicky. Teprve v závěru úvodní třetiny domácí hokejisté přidali druhý gól. Jakub Svoboda napálil puk z ostrého úhlu před branku, kde jej lehce tečoval Tomáš Svoboda a brankář Chábera už nestačil reagovat.

Kladenští trenéři se v první přestávce rozhodli vystřídat gólmany; i když Chábera nenesl na obdržených gólech vinu, nahradil jej Cikánek. Změna přinesla hostům vyrovnání. Při signalizovaném vyloučení Eberle nahodil kotouč do chumlu hráčů před brankou a od brusle domácího Divíška se puk odrazil do sítě.

Brankář Komety Jiří Trvaj likviduje jednu z kladenských šancí
Brankář Komety Jiří Trvaj likviduje jednu z kladenských šancí

Hra dostala po druhém vyrovnání spád, Kometa byla o poznání aktivnější, v koncovce však narážela na dobře chytajícího Cikánka. Dvakrát se neprosadil ve vyložených šancích Jaroslav Svoboda. Kuriózně kladenského brankáře překonal domácí spoluhráč Patera. Ten vyhrál vhazování s Petrovickým ve vlastní třetině, prudký kotouč se ale odrazil od bruslí obránce Lepinea do kladenské sítě.

V závěru třetiny se dostali Brňané opět do tlaku, ale na Čermákovu dorážku stačil Cikánek včas zareagovat a při Holcově tvrdé střele se kotouč odrazil od horní tyčky do pole.

O případný pokus o zvrat připravilo Kladno vyloučení Patery v závěru druhé třetiny. Agresívnější a důraznější domácí hokejisté využili v úvodu závěrečné dvacetiminutovky přesilovku, když Erat střelou od modré čáry přidal čtvrtou branku.

Kladno se ale v závěrečných třech minutách vzchopilo a po vyloučení domácího Bičánka za vyhození kotouče za hrazení snížil Hovorka na rozdíl jediné branky. Hosté vyzkoušeli v závěru power play, vynutit prodloužení se jim ale už nepodařilo, naopak inkasovali pátý gól.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky:
7. L. Čermák (Kováčik), 19. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Divíšek), 34. Petrovický, 42. Erat (Malec, Holec), 60. L. Čermák (Divíšek) - 5. Kuchler (Patera, J. Drtina), 26. Eberle, 58. Hovorka (Patera, Bicek).
Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Sestavy:

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Kladno: Chábera (21. Cikánek)- Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Dragoun, Hovorka, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. L. Čermák (Kováčik), 19. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Divíšek), 34. Petrovický, 42. Erat (Malec, Holec), 60. L. Čermák (Divíšek) - 5. Kuchler (Patera, J. Drtina), 26. Eberle, 58. Hovorka (Patera, Bicek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Sestavy:
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Kladno: Chábera (21. Cikánek)- Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Dragoun, Hovorka, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Ohlasy trenérů
Lubomír Oslizlo (Brno):
"Udělali jsme velice důležitý krok k případnému postupu do čtvrtfinále. Oba týmy mají kvalitu, v tabulce jsme skončili vedle sebe. I když jsme prohrávali 0:1, tak jsme brzy srovnali při přesilovce a vypracovali si i další příležitosti. Ve druhé třetině soupeř vyrovnal 2:2. Podařilo se nám šťastnou brankou po vhazování a gólem Erata při přesilovce získat opět dvoubrankový náskok. Až do přesilovky při vyloučení Bičánka tři minuty před koncem jsme nedali Kladnu příležitost k obratu. Jenže soupeř snížil a samém závěru jsme měli půl minutu před koncem štěstí, že Kladno nastřelilo jen tyčku. Dlouho jsme měli zápas pod kontrolou. Až závěr jsme tak zdramatizovali, že jsme museli dělat všechno, abychom dotáhli utkání do vítězného konce."

Jiří Kopecký (Kladno):
"Po středeční jednoznačné porážce jsme chtěli změnit hru a dostat domácí pod tlak. Úžasná brněnská atmosféra totiž může být dvojsečná. Diváci jsou nedočkaví. Pokud bychom vstřelili branku, tak by se musela Kometa tlačit do útoku. Záměr se nám podařil. Ale jen krátce, neboť jsme dostali v přesilovce vyrovnávací gól a Brno výsledek otočilo. Podařilo se nám ve druhé třetině vyrovnat a ještě jsme drželi výsledek. Inkasovali jsme gól po vhazování, další dostali při přesilovce. Čtvrt hodinu před koncem hráli domácí na více než sto procent. Přesto se nám podařilo v přesilovce snížit a při troše štěstí mohlo dojít i k prodloužení. Budeme bojovat, zkusíme vyhrát zápasy doma a ještě jednou se vrátit do Brna."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5
Finále
Články odjinud


Články odjinud