František Suchan
18. září 2012 • 17:24

POTVRZENO: Duda se vrací do extraligy, ve středu posílí Chomutov

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Z angažmá v Ženevě se musel pakovat, aniž by odehrál jediný soutěžní zápas. Bez práce ale Radek Duda dlouho nezůstal, míří do týmu extraligového nováčka z Chomutova, který na něj vlastní práva. Informaci iSport.cz potvrdil generální manažer klubu Jaroslav Veverka.



„Je to pravda, s Radkem jsme se domluvili,“ reagoval Jaroslav Veverka, generální manažer Chomutova. „Ale jestli smlouvu ve středu po návratu ze Švýcarska opravdu podepíše, to musí potvrdit až on sám…“ rozesmál se šéf extraligového nováčka.

Radek Duda, 33letý útočník a druhý nejproduktivnější hráč minulého ročníku nejvyšší soutěže, za tehdy prvoligové Piráty hrál od roku 2009, naposledy se v jejich dresu představil na jaře 2011 v neúspěšném finále proti Ústí. Pak zamířil na hostování do Plzně.

Teď má vydatně pomoci svému staronovému zaměstnavateli v úspěšném rozjezdu ligy. Bude to už v pátek doma proti Spartě?

„To je otázka na trenéra. Třeba se Radek nevejde do našich čtyř útoků,“ přidal opět v dobré náladě Veverka. „Ale vážně, jedná se o velké posílení, věříme, že Radek bude i u nás předvádět výkony jako v minulé sezoně,“ dodal.

Vyhlášený bouřlivák Duda se však bude muset chovat podle pravidel nejen na ledě, ale i v civilu. Je totiž v roční podmínce s tříměsíčním trestem za napadení chodce na karlovarském přechodu.

V Chomutově by jej brzy mohly doplnit i posily z NHL. Klub předložil nabídky Michaelu Frolíkovi z Chicaga, jemuž nevyšly námluvy s Třincem, i bekovi Romanu Polákovi ze St. Louis, který už však je předběžně domluvený s mateřskými Vítkovicemi. „Oba jsme oslovili, u toho to zatím skončilo,“ potvrdil Veverka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud