10. dubna 2014 • 15:00

Čáslava patří Pardubicím, kterým podepsal i Tybor. Ale zůstane?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport získaly oficiální punc.  Do hokejových Pardubic přichází velká ryba, reprezentační obránce Petr Čáslava. „Jsme hrdí, že tuto skutečnost můžeme oznámit,“ pronesl Ondřej šebek, generální manažer HC ČSOB Pojišťovna. Čáslavu nadále váže úmluva s ruským Čerepovcem do konce dubna, ale čerstvý svazek platí. „Dohoda je závazná, kontrakt podepíšeme v průběhu května,“ doplnil Šebek.



„Jsem rád, že jsme se tak rychle dohodli. Na nové angažmá se hodně těším,“ zněla první slova mistra světa z Kölnu 2010. „V tuto chvíli to beru jako definitivní návrat domů.“

Východočeský klub se dnes pochlubil i dalšími kvalitními úlovky, a sice novými kontrakty se stěžejními hráči: s obránci Václavem Kočím a Blažem Gregorcem. Ještě důležitější zprávou pro fanoušky jsou hráčské podpisy na nových smlouvách v případě útočníků Tomáše Zohorny a Radoslava Tybora.

U něj však v závorce svítí jedno velké ALE. U slovenského střelce, jenž nabral báječnou formu ve vyřazovací části extraligy, není jisté, zda v týmu kouče Venery skutečně zůstane. Jeho nová smlouva obsahuje klauzuli o případném odchodu do ciziny, což na dnešní tiskové konferenci klubu potvrdil i manažer Šebek.

Tybora láká uplatnění v KHL. Spekuluje se o velkém zájmu Slovanu Bratislava. Pokud by se 24letá slovenská opora přiřadila k národnímu mužstvu pro mistrovství světa a tam předvedla kvalitní výkony, jeho sbohem extralize bude nejspíš na spadnutí.

Na druhou stranu, pardubickému klubu nyní nahrává nepřehledná situace v Kontinentální lize, jejíž vedení nemá stále ujasněné, kolik cizinců bude moci v příští sezoně v ruských týmech nastupovat. Navíc řada klubů má obrovské finanční potíže.

Další potvrzenou novinkou, o níž už dříve informoval deník Sport, je přesun gólmana Dušana Salfického do pozice sportovního manažera, jenž bude zároveň působit v roli jakéhosi prostředníka mezi týmem a vedením.

A pokud na ně dojde, dá se předpokládat, že bude tlumit občasné pnutí mezi managementem klubu a fanoušky, kteří vzhledem k tradici klubu a tradičním velkým očekáváním patří k nejnáročnějším v zemi.

„Skončit kariéru pro mě nebylo jednoduché, ale jakmile se objevila tato nabídka, přemýšlel jsem o ní a rád ji přijal,“ sdělil Salfický. „Mým cílem je společně s realizačním týmem vymačkat z našeho mužstva ještě víc, než se zatím povedlo. Potenciál na to rozhodně je.“

Salfický už tvrdě pracuje na příchodu dvou gólmanů, protože po odchodu Júlia Hudáčka (nejspíš  švédské Örebro) a Salfického konci je brankoviště vylidněné. Ve spekulacích zaznívají jména Rastislav Staňa, Jaroslav Janus či Robert Kristan.

„Se dvěma brankáři jsme ve velmi těšném kontaktu. Ale jména prozradit nemohu z toho důvodu, že stále chytají v soutěži, nebylo by to fér,“ podotkl Salfický, jenž v budoucnu nevylučuje Hudáčkův návrat.

„Kdyby Julovi angažmá nevyšlo a chtěl se vrátit do extraligy, máme mezi sebou gentlemanskou dohodu, že přijde do Pardubic. Líbilo se mu u nás. Stejný případ je i Marek Ďaloga, který v Pardubicích vystřelil hodně vysoko.“
O skvělého bruslaře Ďalogu je velký zájem v KHL, nejen ve Slovanu Bratislava, ale i na ruských místech.

Podle informací Sportu se nyní řeší i způsob setrvání útočníka Petra Sýkory na východě Čech, kde má platný dvouletý kontrakt, ovšem jeho výše značně zatěžuje výdajovou položku na mzdy hráčů. Klub údajně žádá po Sýkorovi, aby z dohodnutých podmínek lehce slevil.

Manažer Šebek tuto informaci nepotvrdil, ani nevyvrátil. „Petr má smlouvu a stejně jako s jinými hráči, tak i s ním budeme mluvit v rámci hodnocení minulé sezony. Nevím, co k tomu víc říct…“


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud