25. srpna 2014 • 17:00

CHAT: Bavila by mě práce s mládeží, prozradil své plány Čajánek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek výraznou měrou pomohl k zisku mistrovského titulu v minulé sezoně. I když měl v plánu skončit, rozhodl se potěšit zlínské fanoušky a svou profesionální kariéru ještě o jeden rok prodloužit. Nejen o nové motivaci odpovídal fanouškům v ONLINE rozhovoru na iSport.cz.



Vloni byl rozhodnutý, že v kádru extraligového Zlína skončí. Odchod do hokejového důchodu však Petr Čajánek nakonec ještě oddálil. "Mám malého syna, který se učí bruslit, takže myslím, že se kolem zlínského hokeje budu motat i dále. Nic konkrétního jsme ještě neřešili, ale práce s mládeží by mě bavila," přiblížil své plány do budoucna.

Zlín momentálně hraje v hokejové Lize mistrů a pomalu se připravuje na extraligu. Díky porovnání s kluby z jiných zemí může také odhadovat, jak si v Evropě česká extraliga vlastně vede. "Jeden den je naše liga nejhorší v Evropě, a druhý zase strašně kvalitní. Nemám rád tyhle hodnocení, pravda je někde uprostřed. Proti Švédům a Finům máme určitě rezervy v bruslení a síle, na druhou stranu jsme chytřejší."

Přečtěte si odpovědi Petra Čajánka:

Petr Čajánek

Budvar, 25. srpna 2014
Zdravím Petře, s kým se ti nejlépe hrálo v St.Luis a s kym v Kazani a Petrohradu?
Ahoj, v St. Louis jsem rád hrál s Martinem Ručinským a Palem Demitrou, nejvíc jsem toho ale odehrál s Dallasem Drakem a Myersem. V Kazani jsem celou dobu hrál s Jukkou Hentunenem a Olegem Petrovem, fungovalo to skvěle. A Petrohrad to byli Maxim Sušinskij a Alex Jašin.
kubajz ub, 25. srpna 2014
Zdar Čajdo, předem ti chci poděkovat za to, že jsi nás dotáhl po 10 letech zase k titulu, od mala jsi můj vzor a potěšils mě, že si dáš ještě jeden rok, kvůli borcum jako ty se totiž chodí na zimák ;). Chci se zeptat co se ti nejvíc líbí a co bys naopak třeba změnil na fandění ševců a celkově atmosféře na čajkárně :) pozdravuj v kabině a hodně štěstí do sezony :)
Moc děkujeme za podporu fanoušků, finále bylo úžasné, hrát v takové atmosféře celou sezonu by byl sen.
Dejvid, 25. srpna 2014
Ahoj Petře, co říkáš na posily vašeho rivala Komety? V přípravě ukazují svoji síla a myslím, že budou patřit mezi nejlepší týmy. Jaký máš na současný tým Brna názor?
Kometa vždycky dokáže přivést kvalitní hráče. Za poslední tři roky hrála dvakrát finále, to svědčí o jejich síle. Uvidíme, jak nakonec poskládají sestavu, dobrých hráčů mají spoustu.
Lucka, 25. srpna 2014
Ahoj Čajdo myslíš si, že by měl dostat šanci Holas hrát s tebou v lajně a nehrát čtvrtou lajnu? Protože vím, že když hrávala třeba s Tondou, tak to bylo HoHo :D
Myslím, že s Holasem budeme hrát spolu a snad dobře.
mejra 83z, 25. srpna 2014
zdravim Peto. Jaka byla exhibice v Trencine? Bylo to hodne emotivni? Kde jsi hral s Pavolem Demitrou?
S Pavolem jsem hrál v St. Louis a byl bych moc rád, kdyby se ta exhibice konala při nějaké jiné příležitosti. Nejen v Trenčíně ale i ostatní zápasy byly hodně emotivní, Palo byl velká osobnost slovenského a světového hokeje. Exhibice měla velkou odezvu.
Daniel, 25. srpna 2014
Ahoj Petře. Jaký máš názor na skvělou zlínskou organizaci, která každoročně dokáže vychovat velké talenty (viz. Kašík, Zámorský, Holík) a navíc s nimi vyhrávat?
Ve Zlíně se vždycky stavělo na odchovancích, je dobře, že dokážeme vyprodukovat hráče, kteří se prosadí v extralize a někteří i v zahraničí. Ono to sice nemůže přinášet úspěchy každý rok, ale jsem přesvědčený o tom, že je to cesta.
dedil, 25. srpna 2014
Jak se díváš na to, že tě spousta fanoušků jiných extraligových týmů, nemá moc v lásce a nadávají na tebe?
Fanoušci vždycky budou mít své oblíbence a nenáviděné hráče. Já hraji za svoje mužstvo a snažím se pro něj odvést maximum.
Filiberto, 25. srpna 2014
Dobry den. 1. Jak se tesite na zapasy v nove Werk arene? 2. Neplanujete napsat po kariere svoji autobiografii? Dekujo.
Na novou halu se těšíme moc, slyšel jsem, že je snad vyprodáno už před sezonou. V Třinci bývá skvělá amosféra. Nemusíte se bát, knihu určitě nenajdete.
Petr Mikeštík, 25. srpna 2014
Ahoj Čajdo Nemrzí tě trochu že jsi nebyl u historicky prvního titulu Zlína? Protože vím z vlastní zkušenosti že to celé město i fanoušci prožívali více. Ale i tak je to velký uspěch a moc ti gratuluji i celému mužstvu....
Kdybych byl doma, třeba by titul nebyl. Takže nemrzí, jsem moc rád za ten loňský.
Daniel, 25. srpna 2014
Dobry den. Nelibila by se vam ve Zline nova arena? Mate radsi starsi zimaky nebo nove supermoderni, luxusni, multifunkcni areny a proc? A konkretne, ve ktere se Vam hraje nejlip a nejhur? Dekuji.
Nevím jestli nová arena, mám rád staré haly, mají dobrou atmosféru. Pokud by se ve Zlíně podařilo zrekonstruovat stadion, bylo by to skvělé. Ne všechno nové je skvělé.
Ocelar, 25. srpna 2014
Zdravim. Gratuluji k titulu a zeptal bych se kdo je ve Zline nejvetsi talent. Dekuji a poctvrte uz nas nevyradite.
Ahoj, myslím, že dobrou sezonu bude mít Petr Holík, ale vy se určitě ptáte na mladší hráče... Uvidíme, jak se kluci z juniorky dokáží prosadit v extralize.
Sniper27, 25. srpna 2014
Zdravím, zajímal by mě zpětně tvůj názor na hokejovou Ligu mistrů. Vzhledem k negativním vyjádřením vašeho klubu ohledně této soutěže. Potažmo co říkáš na branku Marka Trončinského proti Bernu, troufnul by sis na něco podobného? Dík za odpověď.
Jak už jsem říkal, liga je po sportovní stránce přínosem. Klub se ale musí dívat i na další věci, objektivní hodnocení můžeme udělat po jejím konci.
Vlasta, 25. srpna 2014
Ahoj Peto, vetsinou se na toto lide ptaji neodchovancu.. Ale - jak se Ti libi Zlin jako mesto? Jinak preji,at si zvednes minimalne jeste jednou pohar nad hlavu, jsi srdcar a to je v hokeji nejvic! Z celeho srdce Ti to preju! Smekam klobouk pred Tebou za to,co jsi uz vse dokazal.
Ahoj, já jsem ve Zlíně doma a vždycky budu. Samozřejmě vnímám plusy a nedostatky Zlína stejně jako každá jiný Zlíňák, ale neměnil bych. Malé město a pěkná příroda mi vyhovuje.
Štefi, 25. srpna 2014
Ahoj Peťo, kdo z mladých z kádru Zlína je podle tebe největší talent s šancí na NHL?
Kluků, kteří mají talent máme víc, ale záleží na nich, jak s tím naloží. Není to jen o talentu, je to víc o dřině. Byl bych moc rád, pokud by se někdo z nich do NHL dostal.
Jaroslav Jíra, 25. srpna 2014
Dobrý den, jaký je váš oblíbený tým v zámoří ? :)
Ahoj, nemůžu odpovědět jinak než St. Louis, ale líbí se mi Chicago a Los Angeles.
John9, 25. srpna 2014
Petře co si myslíte o vulgárních pokřicích na Vaši osobu od Brněnských fanoušků? Je to hrozné...
To patří k hokeji, až přestanou křičet, je čas skončit..:-)
Ondra16, 25. srpna 2014
Zdravim Peto, tesim se na sobotni utkani v Jihlave ! Doufam, ze pri autogramiade neodmitnes spolecnou fotku, nemas vetsiho fandu nez me :-)
Ahoj, budu se těšit.
Mára B, 25. srpna 2014
Zdravím a smekám. Sice jsem z Ústí n/L ale fandim Zlínu a musim říci, že sem Vám to moc přál...eště sfoukněte tu ligu mistrů...Moc vás uznávám, je vidět že do toho dáváte srdce. Chtěl jsem se zeptat jestli se dá takhle na dálku získat váš autogram?! dekuji a at se daří
Ahoj, moc děkujeme za podporu, pokud napíšete na klub, určitě autogram dostanete do rukou.
Lukáš, 25. srpna 2014
Ahoj Čajdo, věřil jsi, když si začínal s hokejem, že se můžeš dostat až takhle daleko? Popřípadě co ti dodává motivaci stále pokračovat? Díky.
Ahoj, nepřemýšlel jsem o tom, že bych se mohl hokejem živit. Můj dětský sen bylo hrát za Zlín a vyhrát ligu. To, že jsem mohl hrát za mořem a národní tým byl jenom bonus. Na tu motivaci se sám sebe také ptám.
Lukáš Kostka, 25. srpna 2014
Dobrý den, nechybí Vám valašské derby se Vsetínem? Není podle Vás chyba, že Vsetín byl nemilosrdně vyloučen z extraligy (zřejmě převahou českých klubů v Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje)?
Dobrý den, chybí, na Vsetině byla vždycky parádní atmosféra. Celý region žil hokejem. Je mi líto, že to tak dopadlo a byl bych moc rád, pokud by se situace ve Vsetíně natolik zlepšila a dokázal se vrátit do extraligy.
Herys, 25. srpna 2014
žvýkáš tabák?
Ahoj, ne, tohle mě minulo.
Martina, 25. srpna 2014
Kdo bude letošním šampiónem v očích největšího uplakánka v lize? Nesnáším Vaší hru. Hnus beton a brečení.Doufám že spadnete pa
Děkuji, taky pěkný den.
Martin Kostka, 25. srpna 2014
Zdravím z Třebíče, Petře, s kterým hráčem z kádru Ševců jste si nejblíž.Martin-Třebíč
Ahoj, Jirka Marušák a Ondra Veselý.
Mirek, 25. srpna 2014
Co je pravdy na tom že se chystáte do Sparty?
Ahoj, leda se podívat na fotbal, já už nikam nejdu..:-)
Boris, 25. srpna 2014
Ahoj Čajdo, který hokejista ti nejvíce přirostl k srdci? S kým se ti nejlépe hrálo? A co říkáš na nové herní pravidla? Bude padat více gólů?
Ahoj, musel bych jmenovat mnoho hráčů, vždycky jsem měl štěstí na spoluhráče. A pokud jsem si s někým rozuměl mimo led, fungovalo to i na ledě. S novými pravidly se teprve sžíváme, myslím že góly určitě přinesou, zvlášť v přesilovkcáh.
Pavel, 25. srpna 2014
Zdravím, myslíte že se česká extraliga posouvá směrem vpřed, nebo naopak její úroveň klesá ? díky za odpověď
Ahoj, z ledu to nedokážu úplně objektivně posoudit, ale třeba nám dá částečnou odpověď Champions Hockey League. Jeden den je naše liga nejhorší v Evropě, a druhý zase strašně kvalitní. Nemám rád tyhle hodnocení, pravda je někde uprostřed. Proti Švédům a Finům máme určitě rezervy v bruslení a síle, na druhou stranu jsme chytřejší.
Michal, 25. srpna 2014
Dobrý den, jak hokejisté berou vyražené zuby? Existuje vůbec nějaký hráč, kterému se to vyhne? Jak jste na tom ze zubama Vy?
Děkuji za zeptání, já celkem dobře, jen mám uraženou jednu jedničku asi tři roky nazpátek. Takže já už to nebudu.
Honza, 25. srpna 2014
Chtěl bych se zeptat, kdo má podle vás nejlepší fanoušky v Extralize. Pokud možno objektivně :) A jinak gratuluji k vítězné brance proti Djurgaardenu
Ahoj, každý hráč je rád za podporu svých fanoušků. Vnímáme atmosféru na stadioně a i jako hostům se nám dobře hraje před plným stadionem a bouřlivým publikem. V tomto směru je parádní atmosféra v Brně, Třinci a Litvínově.
dave87, 25. srpna 2014
Cus Cajdo, jsem hokejista, ale mam problem s nabrani vahy. Mel jsi taky nekdy problem, nebo jsi v mladi v pohode dosahoval velke vahy? Co bys mi doporucil popr za jidla na pribrani. Jsi muj vzor, mej se at se dari.
Nejsem nutriční poradce, ale je důležité správně jíst a odpočívat. Možná je potřeba se podívat na tvůj jídelníček, nechat si poradit.
Majkl, 25. srpna 2014
Ahoj Petře, sleduješ výkony Kuby Sedláčka a myslíš, že by se v Rize mohl prosadit? díky moc a hodně štěstí
Ahoj, samozřejmě že sleduju, věřím, že letos urve ještě více prostoru v bráně a bude jedničkou.
kachnys, 25. srpna 2014
ahojky,zajímalo by mě kdo u vas v kabině děla DJ a kdo je tam nejvíce funny , díky
Ahoj, nejblíž u rádia sedí Libor Kašík a nejvíc je pořád slyšet z trenérské kabiny Martin Hamrlík.
agent007, 25. srpna 2014
ahojky Čajdo, tak se tě chci na něco zeptat... 1) který tým z extraligy máš nejmíň rád 2) kterýho hráče zrovna dvakrát nemusíš 3) Taky jsi rád jako já ,že už nebude pískat Husička :D a pak jenom ti chci říct, že jsi ten nej kapitán jakýho si můžeme přát a děkuji že jsi :) Kača
Ahoj, špatně se mi hraje na velkých hřištích, Vítkovice, Sparta nebo Plzeň. V každém mužstvu je někdo, na koho si musíš dávat pozor, ale že bych někoho nemusel, tak to ne. Husa nám bude určitě všem chybět, byl dlouhé roky součástí českého hokeje.
Jan V, 25. srpna 2014
Zdravím, v nějakém rozhovoru jste říkal, že by bylo špatné, kdybyste v Lize mistrů postoupili daleko a pak měli v extralize problémy. Uvědomujete si, ale, že kdyby se Zlín v Lize mistrů dobře ukázal přilákalo by to více sponzorů, třeba i ze zahraničí? Jinak velká gratulace ke skvělým výkonům a prvnímu místu ve skupině CHL :).
Díky za gratulaci, s tím novým zahraničním sponzorem nejsem úplně optimistický, ale třeba o někam víš. My se samozřejmě budeme snažit dostat co nejdál, ale pravdou je, že extraliga je pro nás prioritou, stejně jako pro ostatní mužstva.
Michal Jágr, 25. srpna 2014
Ahoj Čajdo, jak se ti hraje v Plzni? Jsi tu hodně populární :-)
Ahoj, mně se hraje těžko všude, ale vážně, v Plzni bývá vždycky dobrá návštěva a bouřlivá atmosféra. Za popularitu díky.
Adam ševec, 25. srpna 2014
Ještě jedna otázka? Co říkáš na dosavadní výkony romana Vlacha...včera hrál vynikající zápas...celá jeho lajna vlstně :)
Roman hraje velmi dobře, v posledních zápasech je souhra celé lajny parádní.
Nikola, 25. srpna 2014
Dobrý den, jaký je váš nejsilnější sportovní zážitek? :)
Dobrý den, určitě olympiáda.
Adam ševec, 25. srpna 2014
Ahoj Petře, chodím na vás pravidelně už 15 let, a tobě patří velké díky za tvou obětavost pro tým...mimochodem ten tvů gol včera byl parádní :)) Nikde se nemůžu dozvědět, proč zrovna číslo 16? v St. Louis to bylo 26 ,ale tam byla 16 obsazená, tak mě zajímá ta 16 :) díky moc za odpověd a hodně štěstí v sezoně...MISTŘI
Ahoj, 16 mi dal náš kustod pan Sedlák když jsem poprvé přišel do kabiny áčka. Já byl rád, že jsem nějaký dres dostal a můžu hrát. Tak už jsem si ji nechal.
Harry, 25. srpna 2014
Petře, proč jsi takový uplakánek a pořád si jezdíš k rozhodčím na něco stěžovat?
Těžká odpověď Harry, někdy je potřeba se zastat mužstva, nebo strhnout pozornost jiným směrem. Ale slibuju ti, že se polepším..:-)
Míša N., 25. srpna 2014
Ahoj Petře, prosadí se Petr Zámorský v NY Rangers už letos?
Ahoj, moc bych mu to přál. Viděl jsem ale, že podepsali několik dalších praváků, takže se ukáže až během kempu. Těžko říci, jaké s ním mají v Rangers plány.
Petr , 25. srpna 2014
Čau čájo, jaké myslíš že mají ševci ambice v hokejové lize mistrů ? díky za odpověď
Ahoj, pro nás jsou zápasy v Champions league výzvou a možností srovnat se s TOP kluby v Evropě. Myslím, že pro naše mladé kluky je to šance vidět jiný hokej, a také se ukázat. Jak dalece budeme úspěšní, uvidíme po dalším dvoukole.
ondras, 25. srpna 2014
Ahoj motal sis nekdy hokejku bilou paskou, nebo preferujes jen cernou?
Ahoj, bílou jsem někdy použil, ale už to bude hodně dávno.
kosik, 25. srpna 2014
Ahoj co nejvic ti dalo angazma v NHL?
Ahoj, angažmá v NHL mi dalo jiný pohled na život. Nové zkušenosti, poznal jsem jinou mentalitu, jinou kulturu, spoustu nových lidí.
kukuku, 25. srpna 2014
Využije Zlín současné mistrovské euforie k zahájení prací na projektu modernějšího zimního stadionu než je ten, který je v podstatě stejný, jako když jsem tam chodil za prezidenta Antonína Novotného ?
Ahoj, kéž by. Náš stadion si určitě o rekonstrukci říká, uvidíme, snad se v dohledné době něco rozběhne. Zlínu by nová hala slušela.
Nikdo, 25. srpna 2014
Zdravim, myslíš si že aktuální má Zlín šanci na titul ? je tu hned několik důvodů proč ne, hned ten první je že se rozšiřuje útočný a zmenšuje střední pásmo a to by mělo mít velkej následek na vaši hru (všech 5 hráčů na modrý čáre a vyhrávat na přesilovky a brejky) a ta druhá - odchod honejska což si myslím že byl velice šikovnej útočník a hlavně Zámorského - tam si myslím že byl minulej rok nejlepší ofenzivní obránce extraligy a v PO byl vaším nejdůležitějším hráčem.
Ahoj, odchody Tondy a Petra určitě hodně ovlivní naši hru. Musíme na to zareagovat, možná trošku změnit hru. Věřím, že Tomáš Žižka a Roman Vlach odchody plně zacelí. Co se týče změny pravidel, i já jsem zvědavý, jak se to odrazí na hře jednotlivých družstev.
Radek Husička, 25. srpna 2014
kdo byl lepší trenér - Hadamczik nebo Bokroš?
Ahoj, od každého trenéra jsem se něco naučil, od někoho trpělivost, od jiného přísnost. S odstupem let člověk vidí věci trošku jinak. Pan Hadamczik mě trénoval v nároďáku, pan Bokroš v klubu, to jsou dvě odlišné věci.
Aleš Řebíček, 25. srpna 2014
kdo byl nejlepším hokejistou, proti němuž jste kdy hrál? A co se vám na něm nejvíc líbilo?
Dobrý den, největší zážitek byl Mario Lemieux, díval jsem se na něj s otevřenou pusou. Na ledě byl neuvěřitelný.
ivos21, 25. srpna 2014
Cau Cajdo, drzis pres hokejovou sezonu jidelnicek? Pokud jo, jaky jidla omezujes a co pres sezonu naopak vice preferujes?
Ahoj, mám rád ryby, takže v mém jídelníčku jich je přes sezonu hodně. Jinak samozřejmě ovoce a zelenina. A naopak se vyhýbám vepřovému masu.
Casper, 25. srpna 2014
Ahoj Cajdo, jak casto posilujes pres sezonu? Posiluijes pred nebo po treninku a jak dlouho asi? Beres BCAA a nejakou sportovni vyzivu? Prozradis jakou? Diky za odpovedi, at se ti dari :)
Ahoj, něco málo dělám každý den, ale není to klasické posilování s činkami. Vyhovuje mi cvičení před tréninkem, dobře se rozehřeju a jsem pak připravený na trénink. Přes sportovní výživu nejsem úplný odborník, takže si nechávám poradit.
Tereza Z., 25. srpna 2014
Dobrý den, chtěla bych vědět jak vzpomínáte na sezóny v národním týmu. Nechtěl byste třeba ještě být v reprezentaci?? Děkuji za zodpovězení.
Dobrý den, jsem hrozně rád, že jsem mohl za reprezentaci hrát a zahrát si s hráči jakými byli Robert Reichel, Jiří Dopita nebo Pavel Patera. Je to pro mě velká čest.
Adam1, 25. srpna 2014
Zdravím Petře, bude tahle sezóna vaše poslední nebo plánujete ještě další? Jinak přeju hodně štěstí a věřím v obhajobu, i když to bude hodně těžké.
Ahoj, to jsem si myslel už o minulé sezoně, že bude poslední. Ale všechno je jinak, takže dopředu moc neplánuji. Věřím, že budeme hrát dobrý hokej a budeme v play off úspěšní, ale to učitě chce i dalších třináct mužstev.
Pitrs, 25. srpna 2014
Tak co Peto,tesis se na vyhroceny zapasy s Kometou?:)
Ahoj, jasně že ano, každý zápas s Kometou má skvělou atmosféru a je to pro nás výjimečný zápas.
Peter Diaz, 25. srpna 2014
Vzpomínáte si na centra Justina Papineau, se kterým jste hrál v St. Louis? Nevíte, kde dnes působí?
Samozřejmě vzpomínám, bojovali jsme spolu o místo v sestavě, ale o jeho pozdějším působení nic nevím.
Thomas, 25. srpna 2014
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli máte nějaký vztah k prvoligovému klubu 1.FC Slovácko? A jestli plánujete navštívit derby, Zlín- SLOVÁCKO, které se po 7 letech odehraje 6.9. Ve Zlíně :)
Dobrý den, blíž mám ke zlínskému fotbalu, zvlášť ke starším klukům. Radost mi loni udělal návrat Davida Hubáčka. Pokud mi to umožní program, chodím se na některé zápasy dívat. Pokud nebudeme 6. září hrát, tak si to nenechám ujít.
Miroslav Suchan, 25. srpna 2014
Dobrý den, zajímalo by mě, v jaké funkci v PSG Zlín se vidíte po skončení kariéry? Prosím o upřímnou odpověď. Díky
Dobrý den, uvidíme co budoucnost přinese. Mám malého syna, který se učí bruslit, takže myslím, že se kolem zlínského hokeje budu motat i dále. Nic konkrétního jsme ještě neřešili, ale práce s mládeží by mě bavila.
Petr Valenta, 25. srpna 2014
Je pro Vas s blizicim se MS v Praze reprezentace uzavrenou zalezitosti?Reprezentaci vudci typy jako Vy chybi.
Ahoj, moc děkuju, myslím si ale, že věk pokročil a máme spoustu dobrých hokejistů, kteří nám při MS v Praze udělají radost.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud