Zdeněk Janda
6. října 2014 • 10:30

Čajánek skolil Pletku: Ale často se nervu, většinou dostanu přes hubu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebývá zvykem, aby se porval. Přesto se včera v Plzni pustil zlínský kapitán Petr Čajánek do pěstního souboje s Václavem Pletkou. Ve 22. minutě s ním nakonec praštil o led. „Ale za to si nic nekoupím,“ pokrčil rameny. Více ho trápila další porážka svého týmu. Hokejový Zlín se po pátečním triumfu nad Spartou opět ponořil do deprese, s mužstvem HC Škoda prohrál 2:5.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 10. • 17:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
5:2
ONLINE
5. října
17:00
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 08:21. Moravčík, 12:38. T. Sýkora, 14:17. Kratěna, 25:42. Kubalík, 59:54. Divíšek

Hosté: 18:21. Kotvan, 41:09. Řezníček

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec (A), Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Lev, Simon, Kratěna (C) – Pletka, Divíšek, J. Sýkora – Johnson, T. Sýkora, Balej – Kubalík, Beran, Schleiss

Hosté: Štůrala (Kašík) – Horák, Marušák, Urbanec, Žižka, Řezníček, Kotvan – Veselý, Leška (A), Balaštík (A) – Köhler, Čajánek (C), Okál – Říčka, Vlach, Holík – Čech, Šťastný, Ondráček

Rozhodčí

Šír, Hejduk – Gebauer, Lederer

Stadion

ČEZ Aréna

Návštěva

4326 diváků

Dělá maximum, aby mužstvu pomohl. Jenže zatím je to marné. Petr Čajánek, který si v minulé sezoně splnil dětský sen, když s mateřským Zlínem získal titul, dál zůstává s obhájcem titulu přikovaný u dna tabulky.

Chtěl právě bitkou dodat mužstvu impuls? „Ne, to ne. To prostě vyplynulo ze situace. Navíc s Vencou (Pletkou) je to takové dlouhodobé,“ připomněl otravný herní styl soupeře, který protivníky leckdy drásá. Proto se nechal Čajánek strhnout, i když se jindy nepere.

„Moc ne. Protože většinou dostanu přes hubu. Ani tentokrát to nebyla žádná velká rvačka,“ dodal zlínský kapitán, jenž s Pletkou nakonec praštil o led.

Rvačky v Plzni. Diváci viděli i bitku Čajánka s Pletkou
Video se připravuje ...


„Ale za to si nic nekoupím,“ dobře věděl. Raději by bral body za vítězství. Ne za rvačku. Zlínská realita je totiž mizerná. Osm zápasů, jediné vítězství. A obří ztráta na elitu.

„To je odraz naší hry. To je realita… Můžeme si říkat, že máme smůlu. Ale tak to není. Mužstva jsou lepší, my musíme pracovat a najít tu niť, kterou jsme evidentně někde přetrhli a ztratili… Jiná cesta není, dozadu se nemá smysl dívat,“ reagoval 39letý Čajánek.

Když se před sezonou rozhodl, že bude pokračovat v kariéře, tohle si tedy rozhodně nepředstavoval...

Oldřich Kotvan ze Zlína se těžce zvedal po ráně pukem do obličeje.
Oldřich Kotvan ze Zlína se těžce zvedal po ráně pukem do obličeje.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud