27. února 2015 • 23:00

Zbraň Slavie? Plechovka Eden. Tady jsme doma, řekl Bednář

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stavba z roku 1975 je pro slávisty téměř posvátná. Hokejisté se po téměř dvou letech v rámci základní části extraligy vrátili do vršovického Edenu, kde v 51. kole přehráli Kometu Brno 5:2. V ochozech bylo 3 120 diváků, ti na stařičkém zimáku vytvořili bouřlivou atmosféru, která slávisty dotlačila k vítězství. „Fanoušci nás hnali dopředu,“ shodli se hráči posledního celku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
5:2
ONLINE
27. února
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 10:07. Tomica, 12:17. Čermák, 21:38. Kolařík, 41:23. Čermák, 55:25. Bednář

Hosté: 25:30. Vondráček, 47:10. Čermák

Sestavy

Domácí: Svoboda (Furch) – Šenkeřík, Valach, Štich, Šulc, Kolařík, Knot, Růžička – Pletka, Bednář, Vlasák – Poletín, T. Doležal, Stránský – Tomica, Sklenář, M. Čermák – Veselý, Holec, Andres

Hosté: Klimeš (Falter)– Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Vágner, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Ostřížek, Zohorna, Honejsek – Káňa, L. Čermák, Mrázek

Rozhodčí

Mikula, Polák – Gerát, Hynek

Stadion

Kvůli halovému ME v atletice slávisté museli opustit O2 arenu, od svazu ale dostali výjimku a duel s Brnem, skupinu o udržení a případnou baráž mohou odehrát v Edenu.

Slávisté v bouřlivé atmosféře vstoupili do utkání s velkým nasazením a první třetinu soupeře přestříleli 18:8. Ve zbytku utkání se už hra vyrovnala, ale domácí přesto dokázali zvítězit. Právě kulisa byla jejich hnacím motorem. „Sice nepřišlo plno, ale lidi tu řvali a my vybojovali tři body, podali jsme výborný výkon,“ zhodnotil Bednář.

Dýmovnice v Edenu na chvíli přerušila utkání Slavie s Kometou
Video se připravuje ...

Pro slávisty byla tato atmosféra velkou změnou. „O2 arena je sice krásná hala, ale když přijdou tři tisíce lidí, tak se tam ztratí. Tady v té plechovce je atmosféra neskutečná. Kontakt s lidmi je tu úplně jiný,“ popsal slávistický lídr.

Podobně mluvil další velezkušený útočník Tomáš Vlasák. „Když sem přijdou tři tisíce, tak to vypadá, že hala je plná. Tady to líp zní a fanoušci tu jsou v dění, je to úplně o něčem jiném.“

Co se týče samotné hry, tak domácí si na nic zvykat nemuseli, v Edenu totiž trénují. „Tohle je náš domovský stadion, tam (v O2 areně) jsme akorát hostovali,“ pravil Bednář.

SESTŘIH: 51. kolo extraligy, Slavia - Brno 5:2
Video se připravuje ...

I kouč Josef Beránek přiznal, že atmosféra měla na jeho svěřence velký vliv. „Těšili jsme se zpátky do Edenu a fanoušci tu vytvořili perfektní prostředí.“

Právě starý stadion by mohl být velkou slávistickou zbraní do baráže. Šance, že se jí vyhnout, je pouze v rovině teorie. „Že to bude naše zbraň, v to doufám. Uvidíme ale, jak k zápasům budeme přistupovat, stadion nedělá všechno, ale jak jsme viděli, fanoušci nás hnali dopředu a my na ledě nechali všechno,“ uzavřel Bednář.

MOMENT: Petr Ton dostal na zásah hokejkou do obličeje
Video se připravuje ...

Děkovačka hokejistů Slavie s fanoušky v Edenu po výhře nad Kometou
Děkovačka hokejistů Slavie s fanoušky v Edenu po výhře nad Kometou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud