1. března 2015 • 22:03

Novák se vrátil po sedmi letech do extraligy. A dal dva góly Třinci

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy si zahrál extraligu v roce 2008, tehdy zvládl Martin Novák v dresu Ústí nad Labem čtyři utkání. Bez bodu. Teď si ho vytáhla Sparta. A šestadvacetiletý hokejista předvedl v neděli parádní comeback na scénu, dvěma góly sestřelil Třinec (6:5). „Doufám, že si mě tu teď nechají,“ smál se



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 3. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
6:5
ONLINE
1. března
18:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 19:31. Novák, 26:42. Novák, 30:29. Cingel, 35:46. Polášek, 46:21. Ďaloga, 52:14. Volek

Hosté: 09:33. Matuš, 15:07. Roth, 21:29. Pechanec, 38:09. Chmielewski, 45:48. Chmielewski

Sestavy

Domácí: Janus (Král) – Piskáček, Polášek, Ďaloga, Mikuš, Eminger, Hrbas, Bílek – Réway, Volek, Buchtele (A) – Kumstát, Pech (C), Novák – Forman, Cingel, Chlapík – Procházka, Černoch, Dvořáček. Trenér: Josef Jandač

Hosté: Svoboda (Šimboch) – Roth (A), Trončinský, Nosek, Foltýn, Matyáš, Repe, Doudera M., Doudera L. – Hrňa, Klepiš, Orsava (C) – Matuš, Žejdl, Rákos – Chmielewski, Pechanec, Sztefek – Cienciala, Jašek, Kovařčík. Trenér: Jiří Kalous

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Jelínek, Pešek

Stadion

Tipsport arena

Už mohl mít dovolenou, užívat si volno. Místo toho s radostí maká, přesluhuje. „S Litoměřicemi jsme končili sezonu strašně brzy, nikdo nechce takhle dlouhou pauzu bez hokeje. Je příjemné chodit pořád na led, trénovat a třeba ještě dostanu další šanci,“ doufal.

Jeho kmenový klub v první lize nezvládl předkolo vyřazovacích bojů a ročník pro něj skončil zklamáním. Hráči se rozjely relaxovat, vyléčit šrámy a připravit se na nástup přípravy před příštím ročníkem.

MOMENT: Martin Novák a jeho první góly v extralize
Video se připravuje ...

I jejich kapitán Novák si týden oddechl, pak však přišel telefonát. „Zavolal mi Patrik Martinec, že by měli zájem, abych se k nim připojil. Tak jsem tady už týden v procesu,“ přibližoval útočník hovor se sportovním manažerem rudého „S“.

Od oněch duelů ve službách Ústí bojoval ve třetí či druhé nejvyšší soutěži. Z té nejvyšší žádná pořádná šance nepřišla, možná už v ni ani nedoufal. Proti Ocelářům tak mohl hrát s klidem, být nad věcí. Zvládl to dokonale.

Po nedělní palbě totiž věří, že si slavný dres ještě obleče. V bojích, ve kterých se nedá couvnout. V bojích play off, v bojích o titul. Pak by jeho kariéra definitivně dostala výjimečnou zápletku, je šance ji poslat novým směrem.

SESTŘIH: 52. kolo extraligy, Sparta-Třinec 6:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud