Martin Tomaides
25. března 2015 • 22:14

Bednář po první výhře: Se Spartou nebo Třincem je to jiná jízda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned první kolo baráže o hokejovou extraligu připravilo tahák - souboj Slavie s Chomutovem, tedy nejhoršího týmu extraligy s tím nejlepším z první ligy. Těsný duel přerušovaný kvůli vysokému počtu nedovolených zákroků nakonec rozdílem jediné branky ovládl domácí soubor. Znamenitě ho podržel gólman Dominik Furch, hlavní hvězda utkání. "Zatím je to jen jedna výhra, musíme podávat dál dobré výkony, aby přišly i další," řekl brankář po výhře 2:1.



Nabitý Eden viděl duel s množstvím nepřesností, který byl chudý na branky. Ale rozhodně ne nudný. A Slavia v něm slavila výhru nejen díky Furchovi, ale také protože hostující Chomutov nedokázal využít hrubé nedisciplinovanosti souboru trenéra Josefa Beránka.

SESTŘIH: Baráž - 1.kolo: Slavia si poradila s Chomutovem, vyhrála 2:1
Video se připravuje ...

"Těch oslabení bylo vážně požehnaně. A hlavní bylo, že jsme ubránili dvojnásobné oslabení ve třetí třetině," připomněl Furch náročnou třetí část, ve které jeho mužstvo v rozmezí osmi minut hned pětkrát od sudích vyfasovalo dvouminutový trest.

Chomutov sice v první třetině působil lehce zakřiknutě, ve zbytku utkání byl ale aktivnější. Díky šikovnosti a dobré práci před bránou dokázali například Piráti tým Slavie v každé třetině přestřílet a nakonec i vyhráli na střely 38:20. Ale Furch tým podržel několika fantastickými zákroky a měl i štěstí. Třikrát slyšel jak za jeho zády zazvonila tyč.

O nulu přišel gólman až 67 vteřin před koncem zápasu, kdy nedokázal zkrotit puk tečovaný Antonínem Duškem. Ale nezoufal. "Mám toho dost, musím říct, že toho bylo opravdu hodně a že se těším do postele," dodal s úsměvem.

Z prvních důležitých bodů do tabulky měl radost i kapitán týmu Jaroslav Bednář, který byl tím klíčovým mužem v poli. U první branky Davida Šticha si připsal asistenci, v oslabení padal do střel, neodbyl žádný souboj. "Nebylo to nic extra hezkýho, dneska jsme to spíš urvali. Ale doufám, že nám to pomůže odrazit se k další výhře," řekl lídr vítězného mužstva.

Slavia úvodní barážový zápas proti Chomutovu zvládlaFoto ČTK

Na soupeře ale Bednář nehleděl, moc dobře ví, že následovat bude ještě jedenáct důležitých soubojů. Jméno soka není podstatné. A jak v Bednářových soubojích obstál tým Chomutova? "Sice suverénně vyhráli základní část, ale stále jde o prvoligové mužstvo. Je to úplně něco jiného než když se hraje se Spartou nebo s Třincem, to je trošku jiná jízda," porvovnával Bednář, který zároveň ocenil houževnatost hostí.

Zatímco na straně Slavie zavládla radost, chomutovští odjížděli se zamračenými výrazy. Utkání měli ve svých rukou, několikrát nevyužili dvojnásobnou přesilovou hru a postrádali rozdílového hráče, jakým byl pro domácí právě Bednář.

"Mezi oběma týmy velký rozdíl nebyl, jenže jakmile se Slavie dostala do vedení tak už si vývoj utkání pohlídala," řekl po zápase brankář Miroslav Kopřiva, který ve své kleci působil s tradiční jistotou.

Sám dlouho sledoval neúspěšné přesilové hry Chomutova, často kroutil hlavou a hodně vyjížděl z klece a pomáhal s rozehrávkou. Všechno bez úspěchu. "Hlavně v té dvojnásobné přesilovce si musíme vytvořit víc šancí. My jsme pořád stříleli, brankář všechno viděl, k dorážkám jsme se nedostali, zkrátka Slavie to dobře odbránila," uznal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 3. • 18:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
2:1
ONLINE
25. března
18:00
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 16:10. Štich, 52:20. Sklenář

Hosté: 58:53. Dušek

Sestavy

Domácí: Furch (Svoboda) – Knot, Valach, Drahorád, Šulc, A. Růžička, Šenkeřík, Kolařík – Babka, Čermák, Tomica, T. Doležal, Andres, Bednář (C), Vlasák, Sklenář, J. Doležal, Holec, Pletka, Stránský

Hosté: Kopřiva (Hanuljak) – Toman, Rýgl, Šulák, Drtina, Skinner, Bartejs, Rutta, Koma – Račuk, Kämpf, Sinisalo, Hovorka, Dušek, Šagát, L. Květoň, D. Květoň, Gajovský, Chlouba, V. Růžička, Kaše

Rozhodčí

Lacina, Pavlovič – Komárek, Ondráček

Stadion

ZS Eden

Návštěva

3430 diváků

MOMENT: Václav Pletka byl po nárazu u pěkné akce Slavie
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud