František Suchan
7. dubna 2015 • 11:23

Motor oživil postupové naděje. Už nejsme zakřiknutí, ví stobodový Nouza

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motor je zpátky ve hře. Baráž sice budějovický tým začal čtyřmi porážkami, o víkendu ale sestřelil oba extraligové protivníky a rázem se posunul ke dvěma postupovým místům. „Zjistili jsme, že hrát se dá s každým,“ těší Tomáše Nouzu, nejproduktivnějšího hráče prolínací soutěže, který už v sezoně nasbíral přes sto bodů.



Zatímco v NHL letos stobodovou hranici nepokoří ani vítěz Art Ross Trophy, Česko bouráka s trojciferným součtem gólů a asistencí už má. Tomáš Nouza v Českých Budějovicích nabral dosud 102 bodů (43+59). „Na tohle naštěstí nepamatuje ani náš pokutový řád týmové kasy,“ směje se 32letý útočník, který se tak vyhnul placení spoluhráčům, běžnému třeba za hattrick.

SESTŘIH: 6. kolo baráže, Slavia - České Budějovice 1:3
Video se připravuje ...

„Stovka je krásné číslo, co vám budu povídat, zásluhu na něm ale mají spoluhráči, hlavně Pepa Straka,“ chválí parťáka, s nímž dominoval první lize a klape jim to společně i proti kvalitnějším soupeřům. „Spolu jsme si vážně výtečně sedli, vychází to i z toho, jakou nám tady vytvořili pozici v týmu. Všechno je o prostoru na ledě, jaký s Pepou máme, trenéři na nás hodně sázejí. A nejlepší by bylo, kdybychom to dotáhli až do konce.“

V případě Motoru ono „do konce“ znamená postup do extraligy, tedy cíl, který původně na jihu Čech považovali v tomto ročníku za nereálný, ovšem s proklouznutím do baráže se náhle přiblížil. „V prvních třech zápasech jsme byli zakřiknutí, v mužstvu máme spoustu mladých kluků, kteří nevěděli, do čeho jdou, ale postupně se přesvědčili, že hrát se dá s každým. Začali jsme si víc věřit s pukem a jako tým teď podle mě hrajeme opravdu dobře,“ pochvaluje si Nouza, který naposledy v neděli pokořil Slavii třemi body při výhře 3:1 a svůj tým tak přiblížil druhé, postupové pozici tabulky.

Nouza v brejku proti Furchovi uspěl.Foto ČTK/AP

„Těší mě, že jsme zpátky ve hře, i když pořád zůstáváme outsidery. Nicméně rvát se budeme dál. Zatím jsme aspoň ukázali, že neplatí prvotní předpoklady, že do Budějic se bude jezdit pro body. Šanci držíme, pokusíme se o malý zázrak.“

Nouza ví, o co v baráži běží. Vždyť hraje už svoji osmou v řadě, při dřívějším angažmá v Mladé Boleslavi nekončil sezonu jinak. Nepřekvapuje ho, že Motor i druhý prvoligový celek Chomutov se teď drží proti Slavii s Olomoucí statečně. Pro kluky z extraligy jsou tyhle zápasy obrovsky náročné, psychika dostává zabrat. I věci, které umějí, na které jsou zvyklí, jim najednou nevychází, nejde jim to. Úplně je chápu, sám jsem tohle zažil. Ovšem právě toho se my pokusíme využít,“ vzkazuje.

V úterý se jím vedená budějovická parta nájezdníků pokusí vyloupit trápící se Olomouc.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud