19. listopadu 2015 • 11:26

Kometa má jasno! Nový stadion by v Brně mohl stát už za tři roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejové Komety Brno má konkrétní plány nového hokejového stadionu za Lužánkami. Hala pro 12.000 diváků by mohla stát už za tři roky. Financování stavby je podle informací MfD schopná zajistit Kometa společně s významným partnerem klubu, kterým je finanční společnost DRFG, převážně ze soukromých peněz.



"Je na čase, aby Kometa byla tahounem ve snaze postavit hokejový stadion. Nechceme vytvořit projekt, který hodíme jako balvan na město, po kterém budeme chtít, aby vytáhlo peníze ze svého rozpočtu," řekl MfD šéf klubu Libor Zábranský. Přesnou částku zatím investoři nechtějí uvést, protože se ještě bude měnit. Mělo by se jednat řádově o stamiliony korun.

Analytici DRFG nyní kombinují více typů financování, jak stavbu postavit za soukromé peníze. Podílet se mohou i fanoušci. "Kromě toho, že přispějí částí z tisícikorunového vstupného na lednové Hokejové hry, bychom chtěli lidi vtáhnout do hry nezávaznou registrací permanentek. Dáme jim možnost jasně říci, jaký zájem o místa mají," uvedl Zábranský, který už s šéfem finanční skupiny DRFG Davidem Rusňákem předložil projekt magistrátu.

Město musí propůjčit své pozemky, na kterých má stavba stát. Podle investičního náměstka brněnského primátora Richarda Mrázka nyní vedení radnice čeká na podrobnosti financování stavby a návrhy, jak by se město mělo na projektu podílet.

Po výstavbě hokejového stadionu by měla stávající hala Rondo sloužit nastálo míčovým sportům.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud