22. listopadu 2015 • 20:05

Čiliak znovu zaklel Třinec. Po Hrňovi zkazil večer Draveckému

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby Ocelářům nestačilo, že se v extraligové tabulce motají na desátém místě – ještě jim bere náladu brankář Marek Čiliak. I ve druhém vzájemném zápase sezony se proti nim strážce klece Komety Brno vytáhnul skvělým zákrokem. Tentokrát bleskovým přesunem k tyčce zmařil tutovku Vladimíru Draveckému, který mohl během odpoledne klidně dát i hattrick. Čiliak byl proti.



Na internetu lze dohledat video zákroku, kterým Marek Čiliak v Třinci vychytal Erika Hrňu. Slovenský fantom se tehdy dostal až do zámoří, jeho lapačku obdivoval server The Hockey News. Hned při následujícím setkání obou soupeřů Čiliak připomněl, že podobný perel má v zásobě ještě hromadu.

MOMENT: Marek Čiliak předvedl výborný zákrok proti střele Erika Hrňi
Video se připravuje ...

Před koncem první třetiny utkání v Brně (3:2) se ho pokoušel zaskočit Vladimír Dravecký, jehož pokus z úhlu do poloprázdné branky stačil Čiliak bravurně zastavit.

„Hlavně by to byl můj gól, protože jsem mu nahrál,“ přiznal se brněnský gólman. „Snažil jsem se přesunout a on mě trefil. Takže jsem to stihl,“ pokračoval.

To už měl za sebou rozhovory na opačné straně stadionu před třineckou šatnou jeho krajan Dravecký a ten svoji příležitost zase tak jasně neviděl. „Věděl jsem, že to nedám,“ překvapil realistickým hodnocením situace. „Čilo se výborně přesunul, trefil jsem mu sice lapačku, ale i kdybych dával puk výš, měl tam tuším tělo. Nebyla to až tak velká šance,“ řekl.

Slovenský souboj: Čiliak vychytal Draveckého
Video se připravuje ...

Čiliaka takové doznání pobavilo, víceméně s ním ale souhlasil. Věděl, že Dravecký je mu relativně blízko, že nestačí zvednout střelu pod víko.

Ještě výrazně ošemetnější pro něho byla Draveckého šance v 53. minutě, kdy se třinecký útočník snažil puk sklepnout ze vzduchu do odkryté klece. „Baseballový“ pokus mu o kousek nevyšel, za stavu 3:2 pro Kometu se mu vyrovnat nepodařilo a stejným skóre zápas i skončil.

„Trefil jsem to, ale nepřesně,“ konstatoval lakonicky Dravecký. „Je to škoda, protože od poloviny zápasu jsme si řekli nějaké věci a začali jsme je plnit. Hra byla hned víc na naší straně. Do třetí třetiny jsme vstoupili s tím, že zkusíme snížit, to se povedlo, zápas jsme zdramatizovali, ale nevyrovnali,“ dodal.

SESTŘIH: 22. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2
Video se připravuje ...

Marek Čiliak byl po celý zápas pro Oceláře velkou překážkou
Marek Čiliak byl po celý zápas pro Oceláře velkou překážkou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud