22. prosince 2015 • 22:43

Krize Komety. Lidi se nám posmívali, to jsem nezažil, mrzí Hrušku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pískot, rozladění, skepse. Nálada v hokejovém Brně je na bodu mrazu. Propadla se tam po předvánočním kolapsu proti Karlovým Varům, kdy Kometě nestačilo vedení 2:0 a padla po nájezdech 3:4. Fanoušci ji z ledu vyprovodili hodně vlažně, během zápasu jí ale dávali najevo nespokojenost se stávajícím stavem. Co na to hráči? Těm se nelíbí jak výsledek, tak i reakce obecenstva.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 12. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:4
ONLINE
22. prosince
18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 08:35. Káňa, 20:34. J. Hruška, 55:21. Kaberle

Hosté: 30:24. Gorčík, 35:30. T. Rachůnek, 54:23. Bartek, 65:00. T. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Kuboš, Kaberle, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kováčik, Štindl – Ostřížek, J. Hruška, T. Vondráček – J. Káňa, V. Němec, H. Zohorna – Burian, Čermák (C), Dočekal – Raška, Koreis, Dostálek – Král.

Hosté: Závorka (Habal) – Bičánek, Dvořák, Sičák, Redlihs, Gulaši, Benák, Tomeček, Harkabus – T. Rachůnek, Marosz, Huna – Rohan, Kůs, Bartek – Vachovec, Bulík, J. Svoboda – Gorčík, Osmík, Koblasa.

Rozhodčí

Hribik, Polák – Flegl, Polonyi

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7568 diváků

„Lidi nejsou na naší straně. Když se nám něco nepovede, dávají nám to sežrat. Jsme profesionálové a musíme se s tím umět vyrovnat, ale chci říct, že se nám nedaří, a pokud nezačneme být pozitivnější, tak se to nezlomí,“ kabonil se tahoun brněnského mužstva Jan Hruška.

Aktuální čísla jsou proti Kometě. Jediný bod z posledních čtyř zápasů má proti soupeřům, pohybujícím se na příčkách pro play out. A ten vydřela na Karlových Varech krátce před Štědrým dnem. Pět minut před koncem s nimi prohrávala 2:3, než dokázal Tomáš Kaberle šťastně vyrovnat a zajistit alespoň hubený zisk pro modrobílé barvy.

Že to diváky nijak moc nenadchlo a na Kometu při odchodu z ledu pískali je nasnadě.

I na Hruškovi byl vidět stávající útlum. Při zápase si mohl ruce ukličkovat, snažil se, dal gól, v přesilovkách od něho bylo často nebezpečí. Pak nastoupil na nájezd v závěrečném rozstřelu a puk mu hanebně utekl kamsi k mantinelu, aniž by vystřelil.

„Když budu chodit na led udělat jen tolik, abych něco nepokazil, a ne něco navíc, nikam to nepovede. Můj nájezd, ano, to byla zpackaná práce, ale nezažil jsem, aby se mi za to domácí diváci smáli a posměšně tleskali,“ divil se.

Reakce publika ho pořádně namíchly.

„Náš velký problém je boj s lidma. Není nic příjemného, když pětapadesát minut bušíte do zabezpečené obrany a potom lidi na vás začnou křičet, ať se probudíte a že Vánoce přicházejí. Mají na to právo, zaplatili si lístek, je to jejich věc, ať si řvou, co chtějí. Ale – byl tady nastavený slogan, který se mi líbil, jsme jeden tým. Myslím, že to není myšleno jen na hráče. Kdybychom se takhle chovali hráči mezi sebou, můžeme hrát prales,“ rozhovořil se Hruška. Pokřiky „Bojujte za Brno“ a „Vánoce vánoce přicházejí“ v reakci na nepříznivé stavy zápasů ho zlobí. „Chci za celý tým říct, že nám to moc nepomáhá a mrzí nás to. Samozřejmě diváci na to právo mají, opakuji, jsme profesionálové a musíme se s tím poprat. Nesouhlasím ale s nařčením, že bychom nebojovali. Jestli mi někdo ukáže jediný vypuštěný souboj, tak se mu omluvím. Je to o tom, že se nám nedaří a sráží nás to dolů,“ řekl.

Frustrace byla v DRFG Areně o to větší, že ještě v průběhu druhé třetiny Kometa doufala v hladší zápas a hlavně tři body. Využila hned první přesilovku, ve 21. minutě právě Hruška zvýšil na 2:0. Aktivní hra vedla k dalším šancím, navíc se snahu Karlových Varů o napadání a protiútoky dařilo přežít bez úhony.

Pak nastal zádrhel.

„Kluci cítili, že v útoku soupeře přehrávají, a zbytečně se tam za stavu 2:0 tlačili. Při vedení 2:0 jsme měli hrát trochu jinak. Soupeř nám dvakrát odjel, srovnal na 2:2, sami jsme ho posadili na koně,“ hodnotil domácí asistent Kamil Pokorný.

V nájezdech se pak mizérie jen prohloubila. Němec a Hruška za Kometu neproměnili, Rachůnek a Bartek za Karlovy Vary oba ano. Počkali si, co udělá gólman, a pak ho překonali.

„Naši střelci tuhle pohodu nemají. To bylo jasně vidět,“ ukázal prstem zklamaný Pokorný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud