5. února 2016 • 21:41

Bartošáka při premiéře zachránil bek: Už jsem byl naštvaný, že je to gól

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle premiéra nemusela začít šťastně. Brankář Patrik Bartošák zažil extraligový debut v dresu Vítkovic na ledě Chomutova, kde vychytal vítězství 5:3. Slavil přesto, že jeho tým ve 36. minutě prohrával 1:3. Od dalšího inkasovaného gólu ho navíc zachránil i obránce.



Běžela šestá minuta a Bartošák se najednou ocitl mimo hranice svého brankoviště. Před chomutovskými hráči byla odkrytá klec, ale nadějného brankáře spasil obránce, který střelu vyrazil. „V první chvíli jsem si myslel, že už je puk v bráně, takže jsem byl trošku naštvaný, ale když jsem viděl, jak to chytl, tak jsem mu poděkoval, musel jsem ho poplácat, protože celou situaci zachránil. Byl jsem šťastný, že to takhle dopadlo,“ usmíval se už po utkání šťastný debutant Bartošák.

Jinak v utkání působil jistě, přesto inkasoval třikrát. Dvakrát z hole Petera Ölveckého, který na sever Čech přišel právě z Vítkovic. „Sice jsme tři góly inkasovali lacině, ale všechny šly na vrub obrany a určitě nejdou za ním. Patrik je vítězný typ, odchytal parádní zápas,“ chválil novou posilou trenér Ladislav Svozil.

Bartošáka při premiéře zachránil bek: Už jsem byl naštvaný, že je to gól
Video se připravuje ...

Bartošák si tak odbyl premiéru v české nejvyšší soutěži ve 22 letech, poslední sezony působil ve farmářské AHL, kde letos předčasně skončil kvůli obvinění z domácího násilí. „Extraliga je výborná soutěž, zápasu vysoké tempo určitě nechybělo. V české lize je hrozně moc dobrých hráčů, kteří už hráli i výš. Naopak i mladí, kteří to jednou někam dotáhnou. Je to jedna z nejlepších soutěží, ve kterých jsem hrál a těším se na další zápasy,“ zhodnotil úroveň české ligy Bartošák.

Po vítězné premiéře si schoval puk, navíc mu rozhodčí přeměřili výstroj. Byla to paradoxní situace, protože Bartošák si ponechal tu, ve které nastupoval v zámoří, a tam jsou povolené maximální rozměry menší než v extralize.

„Výstroj ale budu měnit až po sezoně, protože jsem na ní zvyklý, a nebudu se oblékat do něčeho většího, abych se v tom nemohl hýbat,“ vysvětlil Bartošák.

SESTŘIH: 43. kolo extraligy, Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 3:5
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 2. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
3:5
ONLINE
5. února
17:30
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 07:17. Pospíšil, 25:10. Ölvecký, 35:04. Ölvecký

Hosté: 18:44. Burger, 36:54. Zdrahál, 40:17. Olesz, 44:50. Sloboda, 46:36. Szturc

Sestavy

Domácí: Strmeň (Kristan) – Skinner, Jánošík, Tejnor, Valach, Pereťagin, Harant, Dlapa – Pospíšil, Červenka, Tomica – Ölvecký, Růžička, Sklenář – Květoň, Dušek, Hřebejk – Kaše, Kämpf, Račuk

Hosté: Bartošák (Kantor) – Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Kovář – Olesz, Balán, Szturc – Vandas, Kolouch, Kucsera – Zdráhal, Burger, Hovorka – Tomi, Hlinka, Kafka

Rozhodčí

Fraňo, Pavlovič – Komárek, Ondráček

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4 803 diváků

Gólová radost Tomáše Pospíšila
Gólová radost Tomáše Pospíšila

Kucsera dostal pukem do kolena a skončil na nosítkách
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud