8. prosince 2016 • 19:30

VIDEO: Oceláři jsou v čele. Třinec v předehrávce porazil Plzeň 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vyhráli v předehrávaném utkání 28. kola extraligy na ledě Plzně 1:0 a posunuli se na první místo tabulky před Liberec, který má ale zápas k dobru. Vyrovnané utkání rozhodl v 57. minutě útočník Rostislav Marosz, brankář Ocelářů Šimon Hrubec si připsal sedmé čisté konto v sezoně. Třinec tak vyhrál i podruhé na ledě Západočechů a po pěti zápas naplno bodoval.



"Utkání bylo dlouho vyrovnané. Soupeř dobře bránil střední pásmo a my jsme se těžko prosazovali do šancí. Ale ve třetí třetině jsme měli více ze hry a nakonec jsme trochu šťastnou brankou rozhodli o zisku tří bodů," řekl trenér hostů René Mucha a ocenil výkon Hrubce, jenž si připsal 31 úspěšných zákroků.

Domácí se záhy dostali do tempa díky přesilové hře. Hrubec ovšem stačil vyrazit tvrdé střely Svobody i Kubalíka. Hosté se rozjížděli pomaleji a neprobrali se ani během početní výhody. V 15. minutě opět Oceláře od pohromy uchránil jen Hrubec, který svým pravým betonem vyrazil střelu Vondráčka po závaru před brankou. Krátce před koncem první třetiny ještě ve vlastním oslabení zahrozil nebezpečným pokusem z pravé strany Kubalík.

Na začátku prostřední části v nezvykle komorní atmosféře protestujícího kotle skalních fandů se protáhl do samostatného úniku Adamský, jeho bekhendový blafák ale gólman Machovský zlikvidoval. Domácí poté v poklidu přečkali dvě oslabení a převzali iniciativu. Hrubec však stačil zastavit střely Indráka s Kubalíkem po plzeňských přečísleních.

"Měli jsme dost šancí a měli jsme je využit. Trefili jsme dvě tyčky a dostali jsme smolný gól ke konci. Gólman (Hrubec) chytal fantasticky, přesto jsme ty góly měli dát. Některé šance jsme vyřešili špatně, ale on chytal výborně," pochválil třineckého brankáře útočník Škody Jakub Lev.

Nápor lépe bruslících Indiánů vrcholil v polovině utkání. Z dobrých pozic před brankou se však neprosadili Kracík s Koreisem. Z protiútoku se do šance protáhl Růžička, tváří v tvář Machovskému ale zakončil slabě. Na druhé straně ve 35. minutě ideálně uvolnil Kracík přihrávkou Pulpána, ten ovšem z mezikruží trefil pouze pravou tyč.

"Těžko se to hodnotí. Musíme se z toho oklepat a připravit se na další zápas. Bohužel jsme šance měli, ale nedali jsme je. Šance byly na obou stranách, ale bez gólu nemůžeme pomýšlet na body. Třeba té mé střele chyběl kousíček. Odrazilo se to směrem doprostřed, bohužel to šlo ven a ne do brány," litoval své příležitosti Lukáš Pulpán.

Úvod závěrečné třetiny znovu patřil domácím, nekrytý Kubalík ale z prostoru mezi kruhy pálil vedle. Oceláři následně viditelně přidali a ve 46. minutě šikovně přihrál Špirko Sýkorovi, explzeňský hráč však zblízka zamířil nad. Za chvíli Maroszovu teč reflexivně vytěsnil mimo Machovský. V 50. minutě upadl při rozehrávce Roth a Lev ujíždějící sám na branku po forhendovém blafáku trefil horní tyč.

Necelé čtyři minuty před koncem se k odraženému puku dostal Marosz a přes padajícího Pulpána skóroval. Rychle mohl odpovědět Lev, ale před odkrytou brankou netrefil skákavý puk. K vyrovnání domácím nepomohla ani dlouhá power play. Plzeň tak nenavázala na nedělní výhru nad Libercem a i nadále je jedenáctá.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 57. Marosz (J. Petružálek ). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 3075.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Frühauf, P. Kadlec, D. Sklenička, Slovák, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Hrnka - Indrák, Preisinger, Johnson. Trenéři: Martin Straka, Vlasák , Čihák a Jiří Hanzlík .
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček , Hrabal , Nosek, M. Doudera - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Martin Růžička, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Plzeň - Třinec: Marosz vstřelil jediný gól zápasu, 0:1
Video se připravuje ...


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud