7. února 2017 • 09:31

Extraliga trestá: Baranka za likvidaci STOP na čtyři zápasy, Mallet na dva

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise hokejové extraligy udělila čtyřzápasový trest obránci Vítkovic Ivanu Barankovi a dvě utkání nesmí hrát Alexandre Mallet z Brna. Oba byli dodatečně potrestáni za fauly v nedělním 45. kole.



Baranka nebezpečně atakoval v Mladé Boleslavi v 52. minutě útočníka domácích Pavla Musila a rozhodčí Alexandr Pavlovič s Janem Hribikem ho vyloučili na pět minut a do konce utkání. Nyní dostal ještě dodatečný trest a má zastavenou činnost.

Podle verdiktu předsedy komise Karla Holého slovenský bek zasáhl Musila do hlavy, aniž by se snažil hrát puk. "Ten se v době střetu nacházel v rohu hrací plochy. Jeho jediným motivem bylo zasáhnout Musila, jenž se na souboj nemohl adekvátně připravit, a to s co největší možnou intenzitou," uvedl Holý. Musila podle disciplinárky uchránil od zranění jen fakt, že těsně před střetem zvedl ruce a ztlumil náraz.

VIDEO: Podívejte se na zákrok Ivana Baranky

Mladá Boleslav - Vítkovice: Baranka dohrál! Za zásah do oblasti hlavy a krku byl vyloučen do konce utkání
Video se připravuje ...

Mallet fauloval útočníka Karlových Varů Sebastiána Gorčíka a stejně jako Baranka byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Vedle dvouzápasového dodatečného trestu dostal kanadský útočník i pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu. Disciplinární komise přihlédla k tomu, že Mallet měl zastavenou činnost na tři utkání již na přelomu října a listopadu, kdy ještě působil v Pardubicích.

Kanadský hokejista atakoval protihráče, který měl puk, neodrazil se, zákrok vedl čelně a měl ruce u těla. Podle disciplinární komise však viditelně zrychlil a nadzvedl se s cílem dosáhnout vyšší intenzity střetu. "Tímto způsobem došlo k přímému zasažení oblasti Gorčíkovy hlavy," uvedl Holý.

VIDEO: Podívejte se na Malletův faul

Kometa Brno - Karlovy Vary: Mallet dohrál! Za zásah do hlavy a krku byl vyloučen do konce utkání
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud