12. dubna 2017 • 14:50

Pokuta pro Kometu! Asistent kouče šel do kabiny sudích před prodloužením

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa Brno musí zaplatit pokutu v úhrnné výši 40 tisíc korun za incidenty v šestém semifinále hokejové extraligy s Hradcem Králové. Třicet tisíc vyměřil klubu předseda disciplinární komise Karel Holý za jednání asistenta trenéra Martina Pešouta vůči rozhodčím. Zbývajících 10 tisíc je trest za chování fanoušků, kteří naházeli na hrací plochu odpadky po odvysílání záznamu sporné situace na kostce nad ledem.



Chování padesátiletého Pešouta Holý potrestal, neboť po skončení třetí třetiny sobotního vypjatého šestého duelu (2:1 v prodloužení) brněnský asistent vstoupil do kabiny rozhodčích. Došlo tím k porušení herního řádu soutěže, neboť kluby jsou povinny zajistit, aby nikdo nepovolaný neměl k sudím do kabiny přístup. Holý podle odůvodnění k trestu sáhl i proto, že Pešoutovo jednání bylo zjevně motivováno snahou vytvořit na rozhodčí tlak.

Desetitisícovou pokutu udělil finalistovi play off proto, že na začátku prodloužení dopadly na led z hlediště předměty v reakci diváků na odvysílání zákroku hostujícího forvarda Bedřicha Köhlera na domácího beka Ondřeje Němce, přičemž pouštění záznamů sporných situací zakazuje herní řád. Utkání muselo být navíc kvůli úklidu hrací plochy přerušeno a jednalo se již o druhé provinění klubu v sezoně.

Bez postihu za vhozenou plastovou láhev v nedělním utkání s Jihlavou naopak vyvázly Pardubice, které bojují v baráži o zachování příslušnosti k elitě. Holý přihlédl k faktu, že prohřešek neměl vliv na zdraví žádného z účastníků utkání a zápas mohl pokračovat bez přerušení. Dynamu proto uložil jen napomenutí.

Kometa Brno - Hradec Králové: Euforie v Brně! Hynek Zohorna vystřelil Kometě postup do finále
Video se připravuje ...

Lístky na finále za víc jak tisíc korun. Co říká Kometa? A co si myslí fanoušci?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud