15. května 2017 • 18:14

Sparta opět lovila v zahraničí. Z Norska přichází americký útočník Saponari

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Vinny Saponari se stal novou posilou hokejistů pražské Sparty. Sedmadvacetiletý Američan působil v uplynulém ročníku v norské lize ve Frisku. V NHL draftovala Saponariho v roce 2008 ve čtvrtém kole na 94. pozici Atlanta, ale před loňským odchodem do Evropy hrál jen na farmách v AHL a ECHL.



"Jedná se o šikovného produktivního útočníka, který by měl zvýšit konkurenci v našich útočných formacích," řekl klubovému webu Sparty její sportovní manažer Michal Broš. Saponari si v uplynulé sezoně za Frisk připsal v 60 zápasech včetně play off 72 bodů za 22 branek a 50 asistencí.

PŘESTUPY V EXTRALIZE SLEDUJTE ZDE


Saponari reprezentoval USA v letech 2007 a 2008 na mistrovství světa hráčů do 18 let a má ve sbírce stříbro a bronz. V AHL hrál za St. John's, Milwaukee, Hartford, Portland a Lake Erie. V ECHL nastupoval za Cincinnati a Greenville.

Sparta tak ulovila druhou posilu z nejvyšší norské soutěže, když už na začátku května oznámila příchod Alexandera Reichenberga ze Storhamaru. Kromě něj posílili klub Robert Říčka ze Zlína a Sami Aittokallio z Oulu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud