30. prosince 2012 • 23:15

Sen o finále Spengler Cupu skončil pro Vítkovice v poslední minutě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic podlehli v semifinále Spenglerova poháru domácímu Davosu po dramatickém průběhu 4:5. Rozhodující gól dal 22 vteřin před koncem svým druhým zásahem v utkání Patrick Kane, hvězda Chicaga v zámořské NHL. Ve finále se pořádající tým utká v pondělí v poledne s výběrem Kanady, která porazila dalšího švýcarského účastníka turnaje Fribourg-Gottéron jednoznačným poměrem 5:1.



První třetina patřila jasně Davosu, ten ale střeleckou i herní převahu vyjádřil pouze jediným gólem, na němž se navíc Ostravané sami výrazně podepsali.

Kane sice ve 12. minutě spálil velkou šanci, hosté odjeli následně střídat, ale americký forvard se záhy opět zmocnil puku, dostal se za záda vítkovických zadáků a otevřel skóre.

Od druhé části byla hra mnohem vyrovnanější a začaly střelecké dostihy. Nejprve Klimek v 28. minutě ihned po vyhraném vhazování vyrovnal. Vzápětí měl hlavu v dlaních Kucsera, jenž z kruhu pro vhazování zakončoval do odkryté branky, ale střela mu nesedla. Ostravany to však nemuselo mrzet dlouho, neboť už o chvilku později dokonal obrat ve skóre Kudělka.

Uběhlo ovšem jen 36 vteřin a bylo opět vyrovnáno. Ránu Petra Sýkory ještě gólman Šindelář dokázal vykrýt, Hofmannova bekhendová dorážka už ale skončila v síti. Bürgler se pak v 37. minutě po dlouhé přihrávce dostal do sólového úniku a blafák do bekhendu provedl bezchybně, čímž vrátil vedení na stranu Davosu.

V nástupu do třetí části však vyrovnal Szturc parádním zásahem ze vzduchu. Platnost jeho trefy v souladu s pravidly potvrdil i videorozhodčí. Marha jel pak sám proti Šindelářovi, ale při pokusu o blafák mu kotouč sklouzl z hole.

V 47. minutě se prosadila další z hvězd v domácím dresu Thornton, na jeho gól však dokázaly Vítkovice ještě odpovědět vyrovnáním ze Svačinovy hokejky.

Když už se zdálo, že utkání v základní hrací době nebude mít vítěze, našel si v poslední půlminutě prostor ke střele Kane a parádní trefou do horního růžku rozhodl.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu (Švýcarsko):

Semifinále:
HC Davos - HC Vítkovice Steel 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 12. Kane, 32. Hofmann (P. Sýkora, Von Arx), 37. Bürgler (Marha), 47. Thornton (Tatíček), 60. Kane (Joggi) - 28. Klimek (Burger), 32. Kudělka (Huna), 43. Szturc (Walker, R. Hruška), 55. Svačina (Roman). Rozhodčí: Skilliter (USA), Reiber - Kohler, Müller (všichni Švýc.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 6504.

Sestava Vítkovic: Šindelář - Wellinger, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, T. Voráček, Rehák - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Walker, R. Hruška, Szturc - Šedivý, Kucsera, Kolouch - J. Káňa. Trenéři: Oremus a Svozil.

Druhé semifinále: Kanada - Fribourg-Gottéron 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky: 37. a 55. Duchene, 17. Spezza, 23. Pouliot, 47. Colaiacovo - 37. Kwiatkowski.

Finále, pondělí 31. prosince:
12:00 Davos - Kanada.

Vítkovický gólman Šindelář inkasuje branku v semifinále Spengler Cupu od Davosu
Vítkovický gólman Šindelář inkasuje branku v semifinále Spengler Cupu od Davosu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud