29. září 2013 • 18:39

Vokoun utekl smrti. Snad budu moct chytat dál, věří po operaci

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Relaxuje doma, bere léky na ředění krve. A je rád, že žije. „Jsem moc vděčný lékařům,“ vrací se gólman Tomáš Vokoun k příhodě z minulé soboty, kdy kvůli sraženině krve musel okamžitě na operaci. Ta mu zachránila život. „Utekl jsem hrobníkovi z lopaty, ale už to nechci rozebírat,“ říká v rozhovoru pro Sport 37letý brankář, jenž věří, že bude moct pokračovat v kariéře.



„Bylo štěstí, že se mi to stalo v Pittsburghu. Jinak radši nedomýšlet,“ tvrdí dvojnásobný mistr světa, jenž byl blízko smrti. „Ve chvíli, kdy jsem šel do nemocnice a čekaly mě operace, tak jsem měl fakt strach. Ale teď by to snad mělo být vyřešené, snažím se nad tím takhle nepřemýšlet. A jsem rád, že je to za mnou,“ tvrdí.

Celkem prodělal tři operace, lékaři mu žíly vyspravili a roztáhli. Teď odpočívá. A věří, že se k hokeji ještě vrátí.

„Zatím mi lékaři řekli, že to byl technický problém, který by měl být vyřešený. Takže nevidím důvod, proč bych neměl chytat. Samozřejmě záleží ještě na schůzce s  hematologem, který bude řídit mou léčbu. V současnosti nemám všechny informace, podle kterých bych měl dělat závěry, ale zatím to beru tak, že minimálně tři měsíce budu polykat ty léky na ředění krve, pak to budu řešit. Ale když mi řeknou, že už je nemusím brát dál, rád bych začal znovu chytat,“ říká Vokoun, jehož potěšila i záplava podpůrných zpráv od kamarádů a bývalých i současných spoluhráčů.

„To mi udělalo velkou radost,“ přiznává jeden z nejlepších brankářů v NHL v posledních letech. Snad bude moct svoje umění v brance ukazovat i dál... Držme mu palce!

Velký rozhovor s Tomášem Vokounem čtěte v zítřejším vydání deníku Sport.

Vokoun se teď bude řídit především radami lékařů.
Vokoun se teď bude řídit především radami lékařů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud