Květoslav Šimek
14. března 2016 • 15:26

Do hokejového derby ostravských univerzit poprvé naskočí i děvčata

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historicky třetí derby ostravských univerzit se zapíše do dějin. Na soupiskách Ostravské univerzity i VŠB-TUO jsou poprvé i děvčata. Po jedné na každé straně. V RT Torax Aréně v Ostravě-Porubě si příští středu 23. března zahrají Kateřina Kaplanová a Magdaléna Walicová, které v ženské extralize válí za Karvinou. „Ale speciální šatny pro ně nemáme, takže to nebude zpestření jen pro diváky, ale i pro všechny zúčastněné,“ pousmál se Lukáš Řezanina z pořadatelského týmu.



Vysokoškoláci z Ostravy změří na ledě síly potřetí. První derby vyhrála Ostravská univerzita 5:2, loňskou odvetu získalo VŠB 6:3. Pokaždé byla hala našlapaná, atmosféra neskutečná. „Konečně zase uvidím pořádný hokej, mistrovství světa v Ostravě byl proti tomu jen takový odvar,“ nechal se slyšet Ivo Vondrák, rektor VŠB-TUO.

Vondrákův tým bude favoritem duelu. Na soupisce má mimo jiné i dva vítkovické borce Petra Koloucha a Lukáše Kováře. „Za nás pro změnu hrával jejich spoluhráč Petr Strapáč, ale ten už studia úspěšně dokončil, takže letos už jej využít nemůžeme,“ pokrčil rameny trenér Ostravské univerzity Michal Sebera. „Je nás trochu méně, nemáme takový výběr, ale základ týmu tvoří kluci, kteří loni vyhráli Akademické mistrovství republiky. Jsou to bojovníci, určitě se o výhru porvou.“

Bít se budou, obrazně řečeno, i děvčata. „Alespoň pár střídání, protože se to určitě přiostří,“ předpokládá trenér Sebera. I jeho kolega Roman Minárik do duelu děvče nasadí. „Vybírali jsme asi ze čtyřiceti hráčů, sestavu zhruba máme hotovou a bude v ní i dámské zastoupení,“ dodal trenér VŠB-TUO.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud