4. března 2012 • 16:52

Lafata dal dvacátý gól v sezoně, Jablonec ale pouze remizoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic po sedmi letech skórovali v Jablonci a v duelu 19. ligového kola uhráli na severu Čech nečekanou remízu 1:1. Domácí od 28. minuty vedli po gólu Davida Lafaty, který se trefil podvacáté v sezoně a podeváté v posledních pěti soubojích s Jihočechy, dělbu bodů ale zajistil o osm minut později Jakub Řezníček.



Jihočeši začali proti soupeři, který jim v předchozích dvou zápasech nasázel deset branek, poměrně aktivně, možná i proto očekávaný jablonecký nápor vyzněl do ztracena. Ze solidního nástupu Dynamo vytěžilo dokonce první větší šanci, Sandrovu střelu z úhlu musel v 19. minutě vyrazit Špit.

Hostující obrana v čele se zkušenými stopery Řepkou a Lengyelem poprvé povolila až v polovině úvodního dějství, Jarolím ale v dobré pozici hlavičkoval mimo. V 28. minutě už Baumit otevřel skóre. Lafata si na hranici vápna narazil míč se spoluhráčem a brankář Daněk se na tečovanou přízemní střelu natahoval marně. Jablonecký kanonýr dal jubilejní 20. gól v sezoně a proti svému bývalému klubu se trefil v pátém utkání po sobě.

Vzápětí hostující gólman svůj tým hodně podržel, když tváří v tvář vychytal Filipa Nováka. Jihočeši se z inkasované branky oklepali a devět minut před pauzou zaslouženě srovnali. Sandro vysunul do strany Otepku a jeho nadýchaný centr proměnil přesnou hlavičkou k tyči Řezníček. Třiadvacetiletý útočník se dočkal první trefy v českobudějovickém dresu a Dynamo díky němu v Jablonci skórovalo po dlouhých 486 minutách.

Domácí se otřepali až po přestávce. Po hodině hry se ocitl ve velké šanci u penaltového bodu Lafata, míč mu ale sjel po noze a skončil vedle.

Hosté pochopili, že Baumit nemá svůj den a že by si ze Střelnice mohli po čtyřech předešlých porážkách odvézt body. Po zmatcích v domácí obraně prostrkával Krajčík míč na Řezníčka a Severočeši jen s vypětím sil odvrátili na roh. Nervózně hrající Jablonec dělal chyby, ztrestat je ale nedokázali Javorek ani v 72. minutě Němec, jehož ránu zastavila obrana.

Domácí riskantně otevřeli hru a mohli být rádi, že Dynamo prováhalo několik nadějných brejků. Na druhé straně neuspěl ani Lafata, a Jablonec tak utrpěl nečekanou ztrátu v boji o pohárové příčky.

Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:1)

Branky: 28. Lafata - 36. Řezníček. Rozhodčí: Matějek - Večeřa, Lakomý. ŽK: F. Novák, Haurdič - Řezníček, Krajčík. Diváci: 2861.

Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Zábojník, F. Novák (76. Třešňák) - Vošahlík (60. Haurdič), Loučka, Jarolím, Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Č. Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec - Němec (75. Hudson), Javorek, Rýdel, Sandro - Otepka (88. Riegel) - Řezníček (90. P. Novák). Trenér: Cipro.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud