31. října 2014 • 21:09

Sparta zvládla zápas plný zvratů a porazila Vary v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty porazili v utkání plném zvratů Karlovy Vary 5:4 v prodloužení a připsali si pátou výhru za sebou. Pražané v duelu 17. kola prohrávali 0:2, poté čtyřmi góly vývoj otočili, ale nakonec rozhodl až v 62. minutě Jan Buchtele.


Domácí nastoupili bez trojice nejproduktivnějších útočníků Přibyla, Hlinky a Klimka a na jejich hře v útočném pásmu to bylo na začátku znát. Energii se navíc vydařila hned první akce a Vojtěch Tomeček ve třetí minutě zajistil hostům po zvládnutém přečíslení dva na jednoho vedení.

Západočeši měli před 17. kolem nejhorší bilanci na kluzištích soupeřů, v Tipsport Aréně se jim ale v první části dařila sázka na rychlé protiútoky. Ve 13. minutě však další přečíslení dva na jednoho zastavil ofsajd, ve 20. minutě se zaskvěl Novotný, který betonem zlikvidoval samostatný nájezd Balána.

Do druhé třetiny Sparta vstoupila náporem, ale Habal tlak domácích ustál a prosadili se opět jeho spoluhráči. Po Chlapíkově chybné rozehrávce se prosadil Radim Hruška. Pražané ale pokračovali v útočné aktivitě a podařilo se jim zápas otočit. Buchteleho sólo ještě Habal zlikvidoval, ale v závěrečných devíti minutách druhé části hned čtyřikrát inkasoval.

Ve 32. minutě snížil na 1:2 Josef Straka, jehož Sparta podruhé povolala na výpomoc z prvoligových Českých Budějovic. Poté se první branky v sezoně dočkal Bahenský a obrat dokonal ve 39. minutě Kumstát, jemuž nechtěně pomohl tečí Redlihs. O čtvrtý gól se v poslední sekundě postaral Réway, jehož premiérovou trefu v české soutěži musel potvrdit videorozhodčí.

"Čas jsem sledoval, když jsem přihrával za naší brankou Lukáši Pechovi, a to bylo do konce deset dvanáct vteřin. Pak už ne," řekl Martin Réway, který spíše počítal s tím, že puk přešel brankovou čáru po skončení druhé třetiny. "I kluci si ze mě dělali srandu, že ho neuznají, když je to první gól. Ale zaplaťpánbůh, že to vyšlo," usmíval se slovenský útočník.

Karlovy Vary to však do kolen nesrazilo a na začátku poslední dvacetiminutovky rychle vyrovnaly. Nejprve snížil Heizer a poté se prosadil Harant. "V kabině byl o přestávce trochu vítr. Druhá třetina byla z naší strany katastrofální, máme s nimi problém v celé sezoně," uvedl útočník Radim Hruška. "My jsme si to vybrali ve druhé třetině, Sparta na začátku třetí," doplnil.

Když ve 49. minutě neproměnil šanci Kumstát, muselo se prodlužovat. Sparta si vyzkoušela nastavený čas poprvé v sezoně a v prodloužení získala druhý bod zásluhou Buchteleho.

"Z naší strany utkání probíhalo ve vlnách. Výkon nebyl ideální, ale za dva body jsme rádi," řekl asistent trenéra domácích Zdeněk Moták. Spokojeni nakonec byli i hosté. "Sice jsme opět, už potřetí v sezoně, nezvládli prodloužení, ale bod bereme," uvedl asistent trenéra Jaromír Kverka starší. Karlovarští brali bod i proto, že v předešlé sezoně na Spartě prohráli 0:11 a 0:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud