1. ledna 2015 • 08:58

Na Rusy jsme si věřili, prohlásil Pastrňák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hodně sebevědomě si v klíčovém souboji proti Rusku na mistrovství světa juniorů počínali čeští hokejisté navzdory předchozím nepřesvědčivým výkonům. Před zápasem jim hrozil boj o záchranu, ale díky vítězství 4:1 mu unikli a navíc postoupili do čtvrtfinále z druhého místa ve skupině.


"Na Rusy jsme si věřili, výborně jsme se na zápas připravili. Chtěli jsme na ně vletět a dát první gól. A to se nám povedlo. Myslím, že jsme měli celé utkání pod kontrolou," prohlásil spokojeně osmnáctiletý útočník David Pastrňák.

"S Rusy hrajeme vždycky vyrovnané zápasy, docela na ně umíme. Jakmile nehrajeme jejich hru, oni začnou vozit puky sami a nevyvarují se faulů. Snažili jsme se držet našeho systému, což se nám naštěstí dařilo," uvedl.

V klíčových momentech se českým mladíkům povedlo zvládnout i hru v oslabení. "Hned za sebou tam byla dvě oslabení. Kluci ale odvedli parádní práci, dokonce jsme si dokázali proti přesile vytvořit pár šancí. Když jsme dostali puk na hůl, snažili jsme se šetřit čas, což bylo podle mě dobře," řekl Pastrňák.

Proti Dánům rozhodl prodloužení, tentokrát asistoval hrdinovi zápasu Patriku Zdráhalovi, pro kterého připravil dva góly. Celkem si Pastrňák, jenž má na kontě pět startů v NHL za Boston, připsal proti sborné tři finální přihrávky a je nejlepším nahrávačem dosavadního průběhu turnaje.

Klíčovou roli v utkání sehrál i brankář Miroslav Svoboda, který dostal v důležitém zápase přednost před Vítkem Vaněčkem, jenž doposud hájil českou branku. Zlomovým momentem bylo zřejmě zneškodněné trestné střílení ve druhé části. "Tam to parádně vychytal. Věřil jsem mu, ani jsem si nepřipouštěl, že by z toho mohl dát Barbašjov gól. Já sám mu na tréninku také z nájezdu nedokážu dát branku," řekl s úsměvem Pastrňák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud