3. ledna 2015 • 10:09

Na psychiku se nemůžeme vymlouvat, tvrdí kouč Slavie Gregor

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté pražské Slavie již třináct zápasů čekají na plný bodový zisk a kvůli tomu se krčí na posledním místě extraligové tabulky. Kouč Dušan Gregor, který tým převzal v prosincové reprezentační přestávce, se však nechce vymlouvat na špatnou psychiku svých svěřenců. Pokud se Pražané chtějí zlepšit, musejí hlavně tvrdě pracovat.


"Částečně to je otázka psychiky, částečně ne. Nechtěl bych se ale schovávat za psychiku. Samozřejmě, že určitá deka na nás je. Ale my jsme tak dole, že schovávání se za psychiku by byla výmluva," uvedl Gregor po porážce 1:2 po samostatných nájezdech v páteční dohrávce 28. kola s Libercem.

"Prostě je potřeba pracovat, hrabat a vracet vše na správnou cestu. Co se může stát? Tak prohrajeme. Ale mužstvo se musí snažit pracovat. Nikdo nevymyslel nic lepšího. Jaká psychika?" doplnil slovenský kouč, který Slavii vedl ve čtyřech zápasech a pod jeho vedením získala tři body za výhry na nájezdy s Vítkovicemi a prohru v nájezdech se Severočechy.

Gregor uznává, že psychická pohoda je podstatnou součástí výkonu, schovávat se za ni ale nechce. "Tak prostě budeme muset hledat. Vzít hráče, kteří tímhle nejsou poznamenaní a kteří jsou psychicky odolnější. Vymyslet trejdy. Pořád plakat a stěžovat si stále na psychiku... Musíme se prát s osudem," podotkl Gregor.

Bývalý kouč Liberce si dobře uvědomuje, že situace Slavie není dobrá. Tým je poslední a na třináctou Mladou Boleslav ztrácí osm bodů, má však zápas k dobru. "Jsme dole, stále poslední a pořád ztrácíme body. Proti Liberci jsme jeden uhráli, ale to je v naší situaci málo. Situace je vážná, situace je složitá, ale stále máme čas. Všichni víme, co je po základní části," poukázal Gregor na skutečnost, že Slavii, pokud nezačne vyhrávat, čeká skupina o 11. až 14. místo a pak v nejhorším případě i baráž.

Další kroky ale souvisí i s ekonomickými možnostmi klubu a filozofií Slavie. Gregor by se podle všeho nebránil výměnám. I proto, že už mužstvo vedl ve čtyřech zápasech, což si pro sebe stanovil jako základ pro poznání hráčů. "Dejte mi čas. Budeme to řešit. Nezáleží to samozřejmě jenom na mně, ale na dalších okolnostech. Je to velmi, velmi složitá věc. Tam je tolik otázek, že každý, kdo se pohybuje v hokeji, ví, co to obnáší," dodal Gregor.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud