30. prosince 2015 • 20:48

Hradec Králové po dvou nezdarech zabral, Kometu porazil 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové porazili ve 32. kole extraligu Kometu Brno 2:1, přerušili tak sérii dvou porážek a vrátili se na třetí místo tabulky. Utkání rozhodl v 57. minutě druhou brankou slovenský útočník Rastislav Dej a Východočeši se tak vrátili na třetí místo tabulky. Trenér Mountfieldu Vladimír Kýhos tak mohl slavit výhru proti týmu, který ještě v minulé sezoně vedl.


Pro Kýhose to byl zápas plný vzpomínek, v Brně totiž strávil jako hlavní kouč celkem pět sezon. Navíc po minulém ročníku, v němž dovedl brněnský celek ke třetímu místu, byl odvolán. A nucený konec v tradičním klubu nenesl rozhodně lehce.

"Tři body jsme nutně potřebovali. Myslím, že pro našeho trenéra to byl speciální zápas. Většinou se vypisuje nějaká odměna do kabiny, nějaká svačina. Tak uvidíme, s čím přijde," pousmál se po zápase Dej.

V první třetině byli jeho svěřenci výrazně lepší než soupeř. Nebylo divu, Hradec se po dvou prohrách na ledě Liberce a Sparty potřeboval zvednout. V první části pustil hosty jen do jedné šance, v přesilovce se do dobré pozice dostal obránce Trška, ale zkušený gólman Svoboda, jenž tentokrát nahradil tradiční jedničku Kacetla, zasáhl.

Mountfield byl aktivnější, což potvrdila velká možnost centra první formace Knotka, jenž jel v 7. minutě sám na branku. Čiliaka však nepřekonal a následnou dorážku nezvládl další útočník Kudrna. Hradec přesto skóroval o pár desítek vteřin později. Z levé strany se skvělou střelou do horního rohu prosadil slovenský reprezentant Dej.

Od druhé třetiny se hrál především úporný hokej. Šancí nebylo mnoho, Hradec je navíc zahazoval malou přímočarostí. V dobrých pozicích volili přihrávku místo střely Pilař i Ihnacak. Hostům se sice podařilo skórovat, ale Káňa, jak ukázal videozáznam, dostal puk za brankovou čáru až po odpískání. Po něm neuspěl ani Hruška, jehož vychytal Svoboda při samostatném úniku.

Útočník Komety si však napravil reputaci na začátku třetí třetiny. Ukořistil puk za bránou a ve 34. vteřině po šikovném manévru překonal bekhendem Svobodu. Poté pokračoval boj podobný jako ve druhé třetině. Hradec mohl rozhodnout, ale ve vlastním oslabení neproměnil únik dvou proti jednomu, přihrávku před prázdnou bránu vystihl holí Čiliak. Nakonec se prosadil v 57. minutě tvrdou střelou bez přípravy Dej. Pozici mu připravil Bednář, nejlepší nahrávač extraligy.

"Nevím, jestli ve druhé třetině oni začali hrát, nebo my přestali, ale přetrpěli jsme to, protože nás podržel dědek Svoboda. Dobré mužstvo třikrát po sobě neprohrává, proto jsou to zlaté tři body," radoval se útočník Jaroslav Bednář.

Hosté byli po porážce hodně zklamaní, s ohledem na svůj výkon chtěli bodovat. "Myslím, že od druhé třetiny jsme stoprocentní gólovky měli my, ale gól jsme nedali. Ve třetí třetině jsme měli navrch, měli jsme jít do vedení, ale bohužel se nám nepodařilo skórovat a Hradec z druhé střely na bránu získal vítězství. Myslím, že za výkon jsme si nějaký bod zasloužili, ale sport je takový," řekl asistent trenéra Kamil Konečný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud