27. června 2016 • 15:31

Šimůnek je na Dukle! Kapitán vicemistrů světa do 20 let se vrátil z Německa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalisty pražské Dukly se začal připravovat obránce Jan Šimůnek. Kapitán vicemistrů světa do 20 let z roku 2007 po minulé sezoně skončil v druholigové německé Bochumi. Devětadvacetiletý stoper by mohl nahradit Lotyše Kasparse Gorkšse, který v létě z dejvického klubu odešel.



Šimůnek se dohodl s Bochumí na předčasném rozvázání smlouvy, předtím v Německu nastupoval také za Kaiserslautern a Wolfsburg, kam přestoupil v roce 2007 ze Sparty. Čtyřnásobný reprezentant v české nejvyšší soutěži odehrál 31 utkání, v sezoně 2006/07 ještě hostoval v Kladně.

Gorkšs přišel do Dukly loni v létě a zařadil se mezi největší opory týmu. Čtyřiatřicetiletý reprezentant v první lize absolvoval 23 zápasů a vstřelil tři branky, ale roční působení na Julisce se rozhodl neprodloužit.

Další změny na Dukle? Minlý týden na úvodním tréninku chyběl nejlepší střelec poslední sezony Tomáš Berger, který s pražským klubem neprodloužil končící smlouvu.

Přestože Berger v uplynulém ligovém ročníku nastřílel deset branek, vážně uvažoval o konci kariéry. Zatím je jisté, že třicetiletý útočník uzavře po devíti letech své účinkování v Dukle. Nepřemluvil ho ani Šilhavý, který na Julisce nahradil dlouholetého kouče Luboše Kozla.

Mezi třicítkou hráčů byla také posila do zálohy Štěpán Koreš. Do Dukly by se mohl po třech letech vrátit Tomáš Borek. Třicetiletý středopolař po vypršení smlouvy v tureckém Konyasporu zatím s dejvickým mužstvem trénuje. Z hostování v Táborsku se vrátil univerzál Jan Juroška, novému trenérovi se přišlo ukázat i několik fotbalistů z třetiligové benešovské farmy a juniorky.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud