26. prosince 2016 • 19:27

Chomutov potřetí v sezoně udolal Spartu, na jejím ledě vyhrál 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova zvítězili v duelu 32. extraligového kola na ledě Sparty 3:2. Pražany porazili Piráti potřetí v sezoně i přesto, že dvakrát prohrávali. Vítězný gól dal obránce Brett Skinner při přesilovce ve 34. minutě. Severočeši tak dosáhli na vůbec první extraligovou výhru na ledě Sparty v novodobé historii po předchozí sérii šesti porážek, z níž vytěžili jediný bod.


Sparta, v jejíž sestavě se poprvé objevil uzdravený útočník Řepík, začala velmi brzy plnit roli favorita. Ve třetí minutě nahodil Netík kotouč před branku a důrazný Ihnacak přetlačil gólmana Krále. Jenže na začátku šesté minuty vyrazil Pöpperle Dlapovo nahození před Humla a ten zblízka nekompromisně vyrovnal.

"Po prvním gólu, který jsme dostali, jsme se trošku obávali, aby se neopakovaly zápasy z minulosti. Bylo hrozně důležité, že jsme se okamžitě vrátili do zápasu brankou na 1:1," řekl chomutovský asistent Jan Šťastný.

"Sparta dala rychle gól, ale nám se povedlo vyrovnat, což bylo pro vývoj moc důležité. Věděli jsme, že pokud přežijeme úvodní třetinu, tak s nimi budeme schopni hrát vyrovnaný zápas. A to se povedlo," doplnil útočník vítězů Ivan Huml.

Královi pak pomohla boční tyč. Následovala menší série vyloučení, při níž se oba celky ubránily, ale Humlovo podražení ze 17. minuty už Sparta potrestala, když měl Vrána tváří v tvář proti Královi hodně času k tomu, aby zamířil přesně nad jeho pravé rameno.

Ve druhém dějství se však karta obrátila. Pražané na jeho začátku sice vcelku bez problémů ubránili 34 vteřin dlouhé oslabení ve třech proti pěti, jenže pak hráli sami až příliš laxně klasickou přesilovku, v níž jim ujel Vondrka a precizním blafákem do bekhendu vyrovnal.

Ve 32. minutě navíc inkasoval k menšímu trestu ještě jeden navíc za faul vysokou holí Ihnacak a poté, co jeho spoluhráči obětavě ubránili první část a Kudrna dokonce zahrozil bekhendem, propálil kus za modrou čárou vše před sebou Skinner. Sparta chtěla odpovědět a vytvořila si tlak, v němž Pech nabídl "tutovku" Kumstátovi, ale ten selhal.

"Docela jsme soupeři darovali ty góly, co dal. Třetí třetina byla od nás docela dobrá, tlačili jsme je, možná jsme mohli mít víc střel. Hrají trochu jiný styl, hodně to hned otáčí dopředu a všichni útočníci letí nahoru. To nám trochu dělalo problémy, dělali jsme chyby," připustil útočník Sparty Michal Řepík.

Třetí dvacetiminutovku zahajovali domácí v početní výhodě, jenže Piráti odolali a velmi pečlivě bránili těsné vedení. Podařilo se jim to až do samého závěru, byť osm vteřin před koncem se ještě po závaru v Králově brankovišti zkoumalo video.

Kromě bodů přišla Sparta i o útočníka Pecha, ale patrně jen dočasně. "Lukáš má zranění v oblasti ruky, je to nějaká řezná rána, ale měl by být v pořádku. Spravily to nějaké tři stehy, takže snad to bude dobré," přiblížil na tiskové konferenci po utkání domácí asistent Zdeněk Moták.

Chomutovští posílili svou pozici v desítce a na šestku ztrácí jen čtyři body. "Ve třetí třetině bylo vidět na hráčích obrovské odhodlání a obrovskou bojovností všech hráčů, včetně brankáře Tomáše Krále, který to výborně zvládl, si odvážíme strašně důležité body. Je to takový opožděný dárek pro naše fanoušky, které jsme zklamali před Vánoci při domácím utkání s Libercem (0:3)," připomněl asistent Šťastný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud