17. ledna 2017 • 15:50

Běžec na lyžích Vylegžanin navzdory suspendaci závodil v Rusku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruský běžec na lyžích Maxim Vylegžanin v lednu navzdory pozastavené činnosti závodil. Držitel tří stříbrných medailí z olympijských her v Soči se zúčastnil regionálních závodů v Rusku, čímž podle Mezinárodní lyžařské federace (FIS) mohl porušit pravidla suspendace.


FIS dočasně zastavila činnost Vylegžaninovi, jeho reprezentačnímu kolegovi Alexandru Legkovovi a dalším čtyřem ruským běžcům krátce před koncem loňského roku. Mezinárodní olympijský výbor je totiž vyšetřuje kvůli podezření z podvádění s dopingovými vzorky během ZOH v Soči 2014.

Navzdory zákazu se Vylegžanin tento měsíc zúčastnil závodů v Rusku a dva z nich vyhrál. Podle agentury AP se bránil tím, že si myslel, že suspendace se vztahuje pouze na mezinárodní soutěže.

"FIS je v současnosti v kontaktu s ruským lyžařským svazem, aby se ujistila, že pravidla chování při suspendaci jsou správně chápána a dodržována," řekla AP mluvčí mezinárodní federace Jenny Wiedekeová. Potvrdila, že pokud by se ukázalo, že sportovec skutečně porušil regule, doba dočasné suspendace by se mu nezapočítávala do délky případného trestu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud