11. května 2017 • 15:47

Hokejisty Sparty posílí gólman Honzík a obránce Dvořák z K. Varů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do hokejové Sparty přicházejí gólman David Honzík a obránce Tomáš Dvořák z Karlových Varů, které sestoupily z extraligy. Pražané zacelují mezery po řadě odchodů, mezi nimiž bylo také ukončení spolupráce s brankářskou jedničkou Tomášem Pöpperlem, který pak zamířil do německého Bremerhavenu.


"Jedná se o první posílení na pozici gólmanů a obránců. Ještě máme rozjednán příchod dalšího brankáře a nadále trvá, že bychom ještě chtěli posilovat i další řady," uvedl pro klubový web nový sportovní manažer Michal Broš.

Třiadvacetiletý Honzík chytal za reprezentační výběry do 16, 17 i 18 let. V roce 2011 ho jako 71. hráče draftoval Vancouver a rodák z Milevska působil tři sezony v juniorské QMJHL. V roce 2013 se vrátil na západ Čech.

Minulou sezonu už na něho Energie spoléhala. V základní části nastoupil do 26 utkání, v průměru inkasoval 3,01 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 89,94 procenta. V deseti duelech baráže své statistiky vylepšil na 1,7 inkasovaného gólu a úspěšnost 91,71 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto.

Dvořák je odchovancem rodného Havlíčkova Brodu. Od roku 2012 působil v Karlových Varech a během uplynulého ročníku se dočkal i premiéry v reprezentačním A-týmu. Dvaadvacetiletý řízný zadák si za extraligovou sezonu připsal 66 startů a 11 bodů (3+8).

Již začátkem května oznámila Sparta příchod útočníků Roberta Říčky ze Zlína a Nora Aleksandera Reichenberga ze Storhamaru. Pražský celek při obhajobě loňského stříbra vypadl letos ve čtvrtfinále play off s pozdějším mistrem Kometou Brno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud