26. září 2017 • 12:55

Lavička povolal na Chorvaty tři nováčky. Zaujali ho Král, Piško a Wiesner

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička nominoval na říjnové kvalifikační utkání mistrovství Evropy v Chorvatsku tři nováčky obránce Alexe Krále s Milanem Piškem a záložníka Tomáše Wiesnera.



Král v první lize nastupuje za Teplice, Piškovi s Wiesnerem se daří v druholigové Vlašimi. "Pozvánku a příležitost dostávají na základě svých dobrých výkonů v klubech. Tomáš Wiesner navíc minulý měsíc reprezentoval dvacítku a odehrál velice dobré zápasy. Čekáme, že zesílí konkurenci a kvalitu v sestavě," řekl na tiskové konferenci Lavička.

V nominaci jednadvacítky zatím není kapitán záložník Ladislav Takács. "Po utkání v Bělorusku neměl pevnější místo v sestavě. Když před týdnem dostal šanci v pohárovém utkání Boleslavi proti Příbrami, tak se záhy zranil. V tuhle chvíli je jeho zdravotní stav s otazníkem. Dělá všechno pro to, aby se dal do pořádku, ale je těžké říct, zda to stihne," vysvětlil Lavička.

Český tým se s Chorvatskem utká 9. října ve Varaždínu, čtyři dny předtím v Praze sehraje přípravné utkání s Bohemians 1905. Zatímco "Lvíčata" na začátku září vstoupila do kvalifikační skupiny domácí remízou 1:1 s Běloruskem, Chorvati zvítězili v Moldavsku jasně 3:0.

"Chorvati mají šikovné hráče a mužstvo. Není náhoda, že do kvalifikace vstoupili suverénním způsobem," konstatoval Lavička. "Máme k nim respekt, bereme je jako jednoho ze spolufavoritů naší skupiny, ale do utkání půjdeme s odhodláním, abychom byli úspěšní," dodal čtyřiapadesátiletý kouč.

Nominace fotbalové jednadvacítky na Bohemians 1905 a Chorvatsko

Brankáři: Jindřich Staněk (České Budějovice) Jan Stejskal (Převýšov)

Obránci: Karel Knejzlík (Hradec Králové), Alex Král (Teplice) Aleš Matějů (Brighton), Milan Piško (Vlašim), Jakub Pokorný (Ostrava), Michal Řezáč (České Budějovice)

Záložníci: Václav Černý (Ajax Amsterodam), Jiří Kulhánek (Liberec), David Machalík (Slovácko), Lukáš Provod (Sokolov), Michal Sáček (Sparta Praha), Daniel Trubač (Teplice), Tomáš Wiesner (Vlašim)

Útočníci: Ondřej Mihálik (Jablonec), Matěj Pulkrab (Liberec), Tomáš Zajíc (Slovácko)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud