22. listopadu 2017 • 21:19

České Budějovice se po výhře nad Kladnem dotáhly na vedoucí Vary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Českých Budějovic navázali na výhru v Karlových Varech a porazili Kladno 3:0. Motor ani v jedenáctém domácím zápase první ligy nenašel přemožitele a bodově se dotáhl na vedoucí karlovarskou Energii, která podlehla Prostějovu 2:4. Čtvrtá Slavia zdolala Litoměřice 3:0 a na kladenské Rytíře už ztrácí jediný bod.


Vyprodaná českobudějovická hala (6421 diváků) poprvé zajásala v 10. minutě, kdy se trefil slovenský útočník Peter Galamboš. V dalších dvou třetinách přidal Motor po jedné brance. Budějovice už počtvrté v sezoně na vlastním ledě nedovolily soupeřit vstřelit gól. Středočeši ztratili třetí utkání po sobě.

Karlovy Vary poprvé v ročníku ztratily dva duely po sobě. O výhře Prostějova rozhodl v 29. minutě útočník Ondřej Fiala, který zvýšil na 3:1. Extraligoví šampioni z roku 2009 už stačili pouze snížit. Jestřábi, kteří v uplynulých dvou kolech nasázeli Třebíči a Ústí nad Labem po devíti brankách, uspěli v šestém z posledních sedmi soubojů. Díky tomu se nacházejí na páté pozici o bod za Slavií.

Pražané zvládli třetí utkání za sebou. Na triumfu 3:0 nad Litoměřicemi se dvěma brankami podílel centr Marek Račuk. Jednadvacetiletý gólman Dominik Frodl vychytal čtvrté čisté konto.

V Havířově se zdálo, že duel s Přerovem dospěje za stavu 4:4 do prodloužení, jenže 45 vteřin před koncem přiklonil v přesilové hře plný počet bodů na stranu hostů útočník Roman Pšurný. Obě mužstva využila tři početní výhody.

Třebíč rozhodla o výhře 4:1 ve Frýdku-Místku v prostřední dvacetiminutovce, v níž se prosadila třikrát. Horácká Slavia v posledních šesti zápasech jen jednou prohrála, Frýdek-Místek poprvé po šesti utkáních vyšel bodově naprázdno.

Vsetín doma porazil Benátky nad Jizerou 5:1. Šestinásobní extraligoví mistři rozhodli o třech bodech ve druhé třetině, ve které nastříleli čtyři branky. Valaši bodovali počtvrté v řadě. Benátky na druhé straně prohrály desátý z posledních jedenácti duelů a jsou v tabulce na předposledním místě.

Poslední Kadaň si doma poradila 4:2 s Ústím nad Labem, které v uplynulých osmi zápasech zvítězilo v jediném.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud