17. prosince 2017 • 13:44

Házenkáři Plzně převzali před přestávkou vedení v extralize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do roku 2018 vstoupí v roli lídra extraligy házenkářů Plzeň. Vicemistrovský celek v posledním letošním kole potvrdil roli favorita proti Novému Veselí a domácí výhra 26:22 pro Západočechy znamenala posun do čela tabulky. Čeští šampioni z let 2014, 2015 a 2016 využili sobotní zaváhání Zubří, které jen remizovalo s Kopřivnicí (30:30).


Oba lídři mají po 13. kole stejný bodový zisk, pro Plzeň hovoří výrazně lepší skóre a také vzájemný zápas, který v listopadu vyhrála drtivě 33:23.

Proti Novému Veselí plzeňští favorité položili základ třetímu vítězství v řadě už v prvním poločase. Dostali v něm jen šest gólů a vytvořili si devítibrankový náskok.

Třetí Lovosice ztrácejí na vedoucí duo po sobotní nečekané prohře v Brně (29:32) tři body a na jediný bod se k nim přiblížily vedle Kopřivnice také mistrovská Dukla Praha, jež potvrdila roli favorita ve Frýdku-Místku (34:26) a Karviná. Ta po předchozích dvou porážkách dnes zabrala doma proti Hranicím a zvítězila 32:26.

Nejvyšší domácí soutěž bude pokračovat až v únoru. Příští týden jsou ještě na programu odvety čtvrtfinále Českého poháru, leden je vyhrazený reprezentační přestávce a startu českého týmu na mistrovství Evropy v Chorvatsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud